Update articol:

Procurorii americani cercetează prăbușirea Silicon Valley Bank

Silicon Valley Bank (SVB)

Procurorii americani investighează prăbușirea Silicon Valley Bank, potrivit unei surse familiarizate cu situaţia, în timp ce autorităţile încearcă să afle cauzele acestui faliment răsunător, iar reglementatorii se străduiesc să controleze consecințele.

Departamentul de Justiție al SUA cercetează dispariția bruscă a băncii, care a fost închisă vineri în urma unor retrageri masive de depozite, a spus sursa. Securities and Exchange Commission a lansat o investigație paralelă, potrivit Wall Street Journal.

Purtătorii de cuvânt ai SEC, SVB și Departamentul de Justiție au refuzat să comenteze informaţiile.

Ancheta este în stadiu incipient și este posibil să nu ducă la acuzații de fapte penale, a spus sursa. Oficialii examinează, de asemenea, vânzările de acțiuni de către directorii SVB Financial Group (SIVB.O), potrivit WSJ, citând persoane familiare cu problema.

Președintele SEC, Gary Gensler, a declarat duminică că agenția se concentrează în special pe monitorizarea stabilității pieței și pe identificarea și urmărirea penală a oricărei forme de abatere care ar putea amenința investitorii în perioadele de volatilitate.

Dispariția rapidă a Băncii Silicon Valley și căderea Băncii Signature au făcut ca autoritățile de reglementare să se grăbească să limiteze riscurile pentru restul sectorului. Marți, agenția de rating Moody’s și-a redus perspectiva asupra sistemului bancar din SUA la „negativ” de la „stabil”.

SVB Financial Group și doi directori de top au fost dați în judecată săptămâna aceasta de acționari.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (20/03/2023)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

BIOFARM S.A. (BIO) (20/03/2023)

Convocare AGA O & E 26/27.04.2023 (data de referinta 13.04.2023)

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/03/2023)

VAN la data 31.01.2023 - date finale

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (20/03/2023)

Schimbari in Consiliul de Administratie

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (20/03/2023)

Schimbari in conducerea societatii