Update articol:

Procurorii DIICOT, percheziții de amploare la TAROM (actualizare cu poziția D.I.I.C.O.T.)

Actualizare: Potrivit surselor noastre perchezițiile de azi sunt în urma unei plângeri a fostului director generat Werner Wolf.

———-

Actualizare: “Activitatea TAROM nu este periclitată sub niciun aspect, Direcția Tehnică a Companiei TAROM își desfășoară în continuare activitatea , iar operarea curselor aeriene se efectuează în condiții normale”, precizează reprezentanţii Tarom, printr-un comunicat de presă.

Compania TAROM acordă întreg sprijinul organelor de anchetă și va raspunde cu celeritate tuturor solicitărilor venite din partea anchetatorilor. Fiind vorba despre o anchetă în curs, acestea sunt toate informațiile pe care Compania TAROM le poate pune la dispoziția opiniei publice în acest moment, potrivit aceleași surse.

———–

Actualizare: Directorul general al companiei Tarom, Mădălina Mezei, a declarat, pentru Mediafax, că au fost predate procurorilor DIICOT înscrisuri pe baza unei ordonanţe, iar percheziţiile au vizat doar biroul sindicatului din cadrul Direcţiei Tehnice. Cercetarea este cu privire la fapte, mai spune Mezei.

„Este vorba de predare de înscrisuri pe bază de ordonanţă, Tarom nu este percheziţionat. Este o percheziţie punctuală care vizează biroul sindicatului din cadrul Direcţiei Tehnice. Este în urma unor acţiuni de control desfăşurate în cadrul companiei de-a lungul timpului. Noi avem misiunea de a preda înscrisuri. Nu este nimic instrumentat, e o cercetare in rem (cu privire la fapte, n.r.)”, a declarat, pentru Mediafax, Mădălina Mezei, directorul general al companiei Tarom.

———-

Actualizare: “Exemplul absolut despre cum să faci zob o companie ultraprofitabilă printr-un management dezastruos succesiv. Dacă compania aceasta era manageriată cum trebuie, azi se uita de pe piedestal la companii ca Austrian, Alitalia, Elad, Aegesn. Nicăieri în România nu există relații de rudenie, de cumetrie, de amantlâc mai puternice ca la TAROM! E numărul unu în România la acest capitol, întrece orice altă companie sau instituție de stat”, a postat Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook.

————-

Actualizare:  În această dimineaţă, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Directiei de Politie Transporturi  au efectuat un număr de 25 de perchezitii domiciliare ( 14 Bucuresti, 7 Ilfov, 2 Prahova, 1 Dâmbovița si 1 Brasov), într-o cauză în care se efectuează urmărirea penală “in rem” sub aspectul săvârşirii de către mai multe persoane a unor fapte de delapidare şi corupţie, potrivit unui comunicat al instituției. De asemenea, se precizează că procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală procedează la ridicarea de înscrisuri de la sediul unei companii aeriene şi efectueaza o percheziție la punctul de lucru al unui sindicat. 

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor de transporturi din București, Constanța și Brașov, Direcției de Combatere a Criminalității Organizate,  Direcției de Investigații Criminale și al luptătorilor S.I.A.S. din Poliția Română, potrivit aceleași surse.

———————-

Percheziții de amploare, marți dimineață, la hangarul Tarom de pe aeroportul Otopeni, dar și acasă la Aurel Curdov, liderul de sindicat TAROM, din departamentul tehnic, potrivit Antena 3.

Potrivit unor surse, perchezițiile sunt organizate de DIICOT și din primele informații există suspiciuni de trafic cu piese de avioane și organizare de grup infracțional.

Se pare că angajații din TAROM și-ar fi însușit piese din hangar, pe care apoi le-au vândut.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (27/09/2022)

Notificare - detineri > 5%

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/09/2022)

Nuclearelectrica SA si Nova Power & Gas SRL lanseaza RoPower Nuclear SA

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (27/09/2022)

Grupul Purcari achizitioneaza pachetul majoritar intr-o Crama din Bulgaria

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/09/2022)

Numire administratori provizorii