Update articol:

Procurorii din Frankfurt analizează modul în care BaFin a gestionat scandalul Wirecard

Procurorii din Frankfurt analizează modul în care scandalul Wirecard a fost gestionat de către gardianul financiar german BaFin, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al parchetului, potrivit Reuters.

Procurorii și poliția federală au percheziționat sediul central al BaFin miercuri pentru a solicita informații, a spus purtătorul de cuvânt.

„Am primit mai multe scrisori de la cetățeni care cer acuzarea unor persoane nenumite de la BaFin”, a spus el. Acuzațiile se învârt în jurul lipsei de supraveghere și a presupusei folosiri a informațiilor privilegiate pentru tranzacționarea de Wirecard, a mai spus el.

BaFin a fost criticat intens pentru că nu a reușit să identifice problemele înainte de prăbușirea companiei de plăți   BaFin a refuzat să comenteze.

Anul trecut, Wirecard a dezvăluit că aproximativ 1,9 miliarde de euro (2,1 miliarde de dolari) în numerar au dispărut din contabilitate. Ulterior, compania și-a cerut falimentul, fiind în curs mai multe investigații.

Felix Hufeld, şeful organismului care supervizează sectorul financiar german (Bafin), a demisionat, în contextul revizuirii activităţii instituţiei, după falimentul firmei germane de plăţi online Wirecard.

Suspiciunile privind afacerile firmei germane de plăţi online au apărut prima dată în Financial Times (FT) în 2019, dar aparent aceste dezvăluiri nu au determinat autorităţile din Germania să urmărească cu atenţie activitatea Wirecard. În schimb, Bafin a anunţat verificarea jurnaliştilor FT, o decizie criticată îndelung.

BVBStiri BVB

CONPET SA (COTE) (12/04/2021)

Completarea ordinii de zi a AGOA din data de 28(29).04.2021 si B.V.C. 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (12/04/2021)

Actualizare lista preliminara persoane propuse pentru functia de administrator

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (12/04/2021)

Actualizare si completare materiale AGOA 29.04(04.05).2021