Update articol:

Procurorii l-au reţinut pe fostul șef Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, pentru înşelăciune şi uz de fals

Marius-Dănuț CARAȘOL, președintele Directoratului CNTEE Transelectrica

Fostul șef al Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, a fost reținut, marți, fiind acuzat de înșelăciune și uz de fals, pentru că s-ar fi folosit de documente false care atestau studii necesare angajării în companie.

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, urmare a comunicatului din dimineața zilei de 19.11.2019, este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În urma cercetărilor efectuate pentru  săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și uz de fals, constând în modalitatea frauduloasă de angajare în cadrul unei companii naționale de interes strategic  prin utilizarea unor documente falsificate ce atestau, nereal, studii superioare necesare ocupării funcției în cauză, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casație și Justiție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea inculpatului și formularea propunerii de arestare preventivă a acestuia.

Totodată, în vederea recuperării prejudiciului de peste 460 000 de lei a fost instituit sechestru asupra a două imobile și a unui cont bancar.

Propunerea de arestare preventivă împreună cu dosarul cauzei se trimit Judecătoriei Sectorului 1 București.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea unor măsuri preventive  reprezintă   etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

La mijlocul lunii septembrie, Carşol a fost înlocuit din funcţie, după ce în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora şi-ar fi falsificat CV-ul susţinând că a absolvit Universitatea Politehnică Bucureşti. Ulterior, Caraşol nu a putut fi găsit pentru a explica situaţia.

 

Reprezentanţii Politehnicii au precizat că persoana respectivă a fost student în cadrul universităţii, însă nu şi-a finalizat studiile.

Conducerea Transelectrica a decis formularea unei plângeri penale împotriva lui Marius Caraşol. 

 

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (17/09/2021)

Functionarea Unitatii 1 la putere redusa

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 20 si 21 Septembrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Suspendare tranzactionare - 16:36 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera