Update articol:
Rezultate preliminare

Producția totală a Romgaz a stagnat, în 2019

*Producția de energie electrică, la jumătate

Producție totală de hidrocarburi a Romgaz a fost de 34,07 mil. boe, în 2019, în scădere cu -0,8% față de 2018, potrivit indicatorilor preliminari anunțați de companie.

Romgaz a extras 33,92 mil. boe gaz metan brut, în scădere cu 1,1% față de anul anterior, iar producția de energie electrică a fost de 590,1 GWh, în 2019, mai mică cu 49,4%.

Rezultatele financiare consolidate pentru trimestrul 4 și întreg anul 2019 vor fi publicate în data de 25 februarie 2020. 

Recent, Romgaz (SNG) a prelungit termenul de execuție a contractului cu asocierea DuroFelguera și Romelectro, pentru termocentrala Iernut, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucuresti.

În decembrie, Adrian Volintiru, directorul general al Romgaz, a precizat că lucrările la Iernut trebuie finalizate până la sfârșitul lunii mai 2020: “Sper să ne înscriem în termen. Este un proiect la cheie. Obligația noastră, a Romgaz, este să plătim facturile și să oferim front de lucru. Însă, facem mult mai mult: ne ocupăm de somații, rugăminți, comanadamente de lucru. Avem aprobarea acționarilor pentru achiziționarea de servicii juridice de consultanţă în posibilul litigiu cu asocierea DuroFelguera si Romelectro”. De altfel, termenul a fost prelungit pana la finalul lunii mai.

Producătorul naţional de gaze Romgaz, a semnat, în 2016, un contract în valoare de 268 de milioane de euro, fără TVA, cu firmele Duro Felguera şi Romelectro, pentru realizarea unei noi centrale pentru producerea energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut.

Centrala de la Iernut, cu o capacitate de 430 MW, ar fi, după finalizare, a doua investiţie greenfield în generarea de energie electrică din România de după căderea comunismului, după centrala în ciclu combinat a Petrom, de 860 MW.