Update articol:

Programul de titluri de stat TEZAUR continuă în luna mai

Alexandru Nazare, actualul ministru de finanţe, a fost reprezentantul special al Guvernului pentru Centrul Cyber al UE
Ministerul Finanțelor emite, începând cu 5 mai 2021, 2 noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturitãți de 1 și 3 ani și dobânzi de 2,95% și, respectiv, 3,35%. Titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu și sunt în forma dematerializatã, potrivit unui comunicat.

Titlurile de stat pot fi cumpãrate:

  • Între 5-26 mai 2021 de la unitãțile Trezoreriei Statului;
  • Între 5-24 mai 2021 pentru mediul rural și 5-25 mai 2021 pentru mediul urban prin Compania Naționalã Poșta Românã.

Dobânda este anualã, plãtibilã la termenele prevãzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot rãscumpãra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni.

“Am cãutat sã oferim o variantã de economisire avantajoasã pentru populație, de aceea vom menține politica dobânzilor atractive prin acordarea unei prime apropiatã de nivelul maxim permis de cadrul legal, respectiv 100 de puncte de bazã, concomitent cu neimpozitarea câștigurilor aferente acestor titluri de stat. Încurajez persoanele fizice care dispun de lichiditãți sã subscrie pentru titlurile TEZAUR prin intermediul unitãților Trezoreriei Statului sau ale Poștei Române”, a declarat ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.
Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuãrii subscrierii. A fost eliminatã plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni. Alternativa de economisire a Ministerului Finanțelor se bucurã de un interes crescut al românilor, veniturile aferente fiind neimpozabile.
Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.
Prospectul de emisiune și orice eventuale modificãri ale acestuia vor fi publicate pe: www.mfinante.gov.ro (secțiunea Datorie publicã) , www.comunicatii.gov.ro, www.posta-romana.ro.

BVBStiri BVB

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (12/05/2021)

Teleconferinta de prezentare a rezultatelor financiare la T1 2021

UCM RESITA S.A. (UCM) (12/05/2021)

Convocare AGAO 16.06.2021

CONPET SA (COTE) (12/05/2021)

Disponibilitate raport trim 1 2021

MedLife S.A. (M) (12/05/2021)

Disponibilitate raport trim 1 2021

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (12/05/2021)

Conferinta telefonica investitori de retail Rezultate financiare Tr. I 2021