Update articol:

Proiectele Liberty House pentru Arcelor Mittal Galaţi: creşterea producţiei de oțel şi investiţii de 300 milioane de euro pentru a reporni încă un furnal

Liberty House doreşte să crească producția de oțel de la Arcelor Mittal Galaţi, de la două milioane de tone la trei milioane de tone pe an, și intenționează să investească  300 milioane de euro pentru a reporni încă un furnal, a declarat, astăzi,  Președintele Grupului Liberty House, Sanjeev Gupta, în cadrul unei întâlniri cu premierul Viorica Dăncilă și vicepremierul Viorel Ștefan.

Cu această ocazie,  Sanjeev Gupta a expus proiectele de investiții ale grupului la combinatul de la Galați, atât din perspectiva creșterii producției de oțel, dar și cât și din perspectiva resursei umane, ținând cont de specificul orașului: ”Combinatul are o mare infrastructură, iar cu o strategie bună de investiții, se poate poziționa ca o afacere de succes în regiune. Dorim să creștem producția de oțel de la două milioane de tone la trei milioane de tone pe an și intenționăm să investim 300 milioane de euro pentru a reporni încă un furnal. Totodată, vom face investiții în educație, sport și arte”.

Liberty intenţionează să crească capacitatea combinatului ArcelorMittal Galaţi cu un milion de tone până în 2021-2022

 

Reprezentantul companiei a evidențiat necesitatea îmbunătățirii infrastructurii de transport, mai ales în zona porturilor la Dunăre, precum și în ceea ce privește sistemul feroviar.

”Investiția dumneavoastră este foarte importantă pentru noi, pentru că succesul ei reprezintă un succes și pentru țara noastră. Sper ca, în perioada următoare, să vă consolidați investiția în țara noastră și să puneți accent pe cercetare și inovare. România este o țară cu o creștere economică de 7% iar anul acesta am adoptat mai multe acte normative prietenoase cu mediul de afaceri”, a declarat șeful Executivului.

Cele două părți au convenit să colaboreze în ceea ce privește atragerea de fonduri europene, în special în segmente inovatoare sau în ceea ce privește diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Liberty House Group este o companie metalurgică fondată în Regatul Unit în 1992, are sediul la Londra și filiale în Dubai, Singapore și Hong Kong. Grupul are aproximativ 19.000 de angajați în toată lumea și relații comerciale cu 35 de țări.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022