Update articol:

Pronunțarea în procesul în care ASF a cerut falimentul Euroins, amânată 2 săptămâni (surse)

tribunal, proces, justitie sursa Pixabay

Tribunalul București a amânat, pentru 2 săptămâni, pronunțarea în procesul în care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a cerut falimentul Euroins, potrivit unor surse.

Astăzi, instanța a judecat speța, respingând cererile Euroins de amânare, precum și cererea de intervenție a unui acționar minoritar al Eurohold. La termenul anterior, Tribunalul respinsese cererea Euroins de disjungere a dosarului. Mai precis, judecătorul nu a fost de acord să se judece separat cererea ASF de cele ale celorlalți creditori.

Recent, Curtea de Apel București a respins, de două ori cererea Euroins de suspendare a deciziei ASF de retragere a autorizației asiguratorului.

De asemenea, Euroins Insurance Group (EIG) a cerut in instanta anularea deciziei Autorităţii de Supraveghere din 17 martie 2023 de revocare a licenţei de funcţionare a Euroins România prin depunerea unei cereri la Curtea de Apel Bucureşti.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis în data de 17 martie să retragă autorizaţia de funcţionare a societăţii Euroins România, constatând indiciile stării de insolvenţă a companiei.

Potrivit ASF, la data de 30.06.2022 societatea nu deținea fonduri eligibile pentru acoperirea SCR, situație care se menține și la data de 30.09.2022. Pentru restabilirea cerinței de capital de solvabilitate (SCR) era nevoie de fonduri în cuantum la 2,19 miliarde lei, iar pentru acoperirea MCR fonduri în cuantum de 1,75 miliarde lei.