Update articol:

PSD depune plângere penală împotriva lui Florin Cîţu şi Rareş Bogdan: Declarațiile că Guvernul că ar fi «măsluit» rectificarea bugetară sunt de o gravitate deosebită și  pun în pericol securitatea națională

Rareș Bogdan, reacție la plângerea penală a PSD: Ne urcăm cu picioarele pe ei! Îi scoatem afară cu șuturi în fund!

 

PSD reacționează, printr-un comunicat de presă, la acuzațiile PNL că ar fi măsluit rectificarea bugetară și ar fi furat 10% din PIB în ultimii doi ani și jumătate, anunţând că va face o plângere penală împotriva reprezentanților PNL care au formulat și au răspândit în mod iresponsabil astfel de informații, cunoscând caracterul fals al acestora și efectele negative pe care le pot genera asupra economiei naționale.

PSD spune: “PSD condamnă modul în care PNL dezinformează în mod conștient populația cu privire la rectificarea bugetară. Declarațiile din ultima perioadă ale unor lideri PNL care acuză Guvernul că ar fi «falsificat» datele financiare și că ar fi «furat 10% din PIB» sunt de o gravitate deosebită și intră sub incidența prevederilor Codului Penal privind comunicarea și răspândirea în mod conștient de știri false care pun în pericol securitatea națională.

Aceste acuzații – lipsite de orice acoperire factuală și formulate în mod iresponsabil de către PNL împotriva Guvernului – pot afecta încrederea investitorilor și a cetățenilor în datele financiare oficiale, fapt ce poate genera un impact negativ asupra economiei naționale și a climatului social.

Estimarea Guvernului privind veniturile ce vor fi încasate până la finalul acestui an a fost prezentată într-un document oficial, autentic, asumat de întreaga echipă guvernamentală. Afirmația că acest document ar fi fost „falsificat” de un membru al guvernului este o minciună, un atac politic absurd ce nu poate fi probat în niciun fel de către reprezentanții PNL.

De asemenea, acuzația că „aproximativ 10% din PIB s-ar fi furat în ultimii doi ani și jumătate” și că banii ar fi ajuns la PSD și ALDE este contrazisă de toate rapoartele autorităților care au desfășurat controale asupra modului în care au fost cheltuiți banii publici. PNL dă dovada unui comportament ridicol și a unei grave inconștiențe privind implicațiile pe care un astfel de demers le poate avea”.

În replică, europarlamentarul PNL Rareș Bogdan susține că această plângere penală arată disperarea PSD: ”I-am demascat şi sunt disperaţi! Florine (n.r. Florin Cîţu), ne urcăm pe ei până îi scoatem din Palatul Victoria! De urechi si cu picioare în fund, aşa merită!”.

Florin Cîțu susține că este bucuros de această plângere penală pentru că astfel va merge împreună cu procurorii la Ministerul de Finanțe și la Comisia Națională de Strategie și Prognoză: 

”Răspunsul meu pentru PSD!

Am reușit!

PSD îmi face plângere penală!

În sfârșit voi putea merge, în mijlocul campaniei electorale, împreună cu procurorul de caz la Ministerul Finanțelor Publice și la Comisia Națională de Strategie și Prognoză. Voi cere să fie prezentă și o echipa a Comisiei Europene care deja a arătat că execuția bugetară pentru 2018 a fost măsluită. O să cer ajutorul și lui Rareș Bogdan pentru a prezența aceste informații în PE și pentru a constitui o comisie de anchetă acolo. De doi ani de zile încerc să ajung la MFP să verific datele lor.

Un lucru este clar, am să cer ca Viorica Dăncilă, președinte PSD, și Eugen Teodorovici, președinte executiv al PSD, să participe la toate aceste verificări.

Încă mai cred că Orlando nu este atât incompetent și cred că face aceste lucruri intenționat tocmai pentru a o sabota pe Dancilă. Ce veți face Viorica și Orlando dacă mâine toți senatorii și depuatii PNL declara același lucru pe care l-am declarat și eu?

P.S. PSD a mai dat ordin ASF să fiu anchetat acum doi ani de zile. Nu mă sperie”.

 

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (26/11/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDMN si EFSA

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (26/11/2020)

Participare si vot electronic la AGA din 26.11.2020

VES SA (VESY) (26/11/2020)

Informatii suplimentare privind operatiunile de capital social

ROMCAB SA (MCAB) (26/11/2020)

Depunere plan de reorganizare