Update articol:

Puterea investițiilor regulate (Goldring)

Articol transmis de Goldring

Situația finanțelor personale se bazează pe modul în care ne gestionăm banii și bineînțeles, în ziua de astăzi, este foarte necesar să ai o rezervă financiară pentru situații neprevăzute și nu numai. În momentul în care începi să câștigi bani te întrebi și ce ai putea face cu ei, te întrebi cum i-ai putea investi într-un viitor sigur. Siguranța financiară este redată de economiile noastre care, utilizate în mod inteligent, pot genera profit.

Ce este de făcut mai departe?

E momentul să investești!

Fie că ești nou în acest domeniu sau ești investitor cu ani de vechime în spate, cu siguranță ai avut și ai auzit această întrebare de foarte multe ori: ,,Când ar trebui să îmi investesc banii?”. Într-adevăr, aceasta este una dintre cele mai des întâlnite întrebări în rândul investitorilor. Din fericire, această întrebare are un răspuns simplu: poți începe chiar acum. Dacă dispui de venituri regulate, cea mai bună soluție pentru tine este să începi să investești o parte din venitul ,,în exces” în fiecare lună.

Investițiile tale pot beneficia de dobândă compusă

Dobânda compusă poate fi definită ca dobânda calculată la depunerile anterioare plus cea calculată la dobânzile acumulate până în acel moment. În termeni bancari, acest concept este similar capitalizării. Pe măsură ce reinvestești profitul obținut din investițiile anterioare, investiția inițială va continua să crească după principiul bulgărelui de zăpadă.

Ce este principiul bulgărelui de zăpadă?

Este un concept foarte des întâlnit în viața noastră de zi cu zi, nu doar atunci când vine vorba de finanțele personale sau de investiții. Chiar dacă ți se pare că suma pe care o investești lunar este foarte mică, cu timpul, aceasta va crește. Procesul va deveni mai rapid pe măsură ce alegi să investești mai des.

Albert Einstein afirma că dobânda compusă sau efectul compus este chiar a opta minune a lumii, considerând că acest concept are o putere incredibilă.

Portofoliul își va reveni mai rapid în urma scăderilor din piață

Dacă ai investit regulat, înseamnă că ai cumpărat un număr mai mare de acțiuni la un preț mai mic și un număr mai mic de acțiuni la un preț mai mare, acest lucru fiind benefic pentru portofoliul tău în cazul unui declin al piețelor. Scăderea procentuală a valorii investiției tale va fi mai mică. Dacă ai fi investit mai rar și sume mai mari și piețele ar fi intrat în declin, întreaga ta deținere ar fi putut fi cumpărată la un preț mare. Prin urmare, scăderea procentuală a valorii portofoliului ar fi semnificativ mai mare.

Investițiile regulate, obiceiuri bune

Merită subliniat faptul că investițiile în mod regulat te vor ajuta să îți construiești obiceiuri bune, bazate pe disciplină și să îți menții angajamentul cât mai mult timp față de strategia aleasă. Cu cât perioada de investiție este mai lungă, cu atât beneficiile devin mai mari. Contribuțiile lunare regulate, indiferent de valoarea lor, se vor acumula în timp. Ideal este să stabilești un anumit procent de investiție din venitul lunar, deoarece acesta se poate schimba de multe ori pe parcursul vieții, dar tu poți continua să-ți crești bulgărele de zăpadă. Nu contează cât câștigi, este mult mai important cât investești.

Dacă ai reușit până acum să economisești o sumă considerabilă, cu siguranță este mai bine să începi să o investești mai devreme decât mai târziu. Pe perioade lungi de timp, piețele cresc și, prin urmare, cu cât o investiție este mai îndelungată, cu atât este mai probabil ca ea să aibă o rentabilitate pozitivă.

Investițiile regulate sunt un mod puternic și disciplinat de a-ți îmbunătăți situația financiară și, cu cât începi mai repede aceste investiții, cu atât mai bine. Cu ajutorul timpului și al investițiilor regulate vei putea elimina volatilitatea pe termen scurt a piețelor de investiții. Investițiile regulate sunt un prim pas către independența financiară.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022