Update articol:

Putin i-a prezentat scuze lui Bennett pentru afirmaţia lui Lavrov cu privire la Hitler

Putin Sursa foto: Twitter

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a prezentat scuze premierului israelian Naftali Bennett, joi, pentru remarcile ministrului rus de Externe Serghei Lavrov cu privire la Hitler.

“În timpul apelului în onoarea celei de-a 74-a Zile a Independenței Israelului, premierul a acceptat scuzele preşedintelui Putin pentru remarcile lui Lavrov şi i-a mulţumit pentru clarificarea atitudinii sale faţă de poporul evreu şi memoria Holocaustului”, a precizat biroul premierului israelian, potrivit The Jerusalem Post.

Serghei Lavrov a declanșat o dispută cu Israelul cu remarci despre Holocaust și antisemitism. Întrebat cum se poate lupta Rusia într-un război de „denazificare” atunci când președintele ucrainean Volodimir Zelenski este evreu, Lavrov a spus: „Când ei spun „Ce fel de denazificare este asta dacă suntem evrei”, ei bine, cred că și Hitler are origini evreiești, deci nu înseamnă nimic.”

„De multă vreme îi auzim pe evreii înțelepţi spunând că cei mai mari antisemiți sunt evreii înșiși”, a spus Lavrov pentru Rete4 din Italia.

Bennett și ministrul de Externe Yair Lapid au condamnat remarcile „de neiertat” ale lui Lavrov, prin care îi acuza pe evrei pentru Holocaust, iar Ministerul de Externe l-a chemat pe ambasadorul Rusiei în Israel, Anatoly Viktorov. A doua zi, Ministerul rus de Externe a declarat că „actualul guvern israelian sprijină regimul neonazist de la Kiev”. Moscova a menționat, de asemenea, „cooperarea dintre evrei și naziști”, cum ar fi „Judenrats” – consilii evreiești care raportau naziștilor.

Zelensky a numit remarcile lui Lavrov „scandaloase și complet inacceptabile”.

Yair Lapid, despre remarcile lui Lavrov: “Cel mai josnic nivel de rasism împotriva evreilor este să-i acuzi pe evrei înşişi de antisemitism”

 

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (16/05/2022)

BEI si TGN - acord strategie decarbonizare a retelei de transport gaze naturale

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (16/05/2022)

Hotarari AGA E din data de 16 mai 2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (16/05/2022)

Rascumparare actiuni proprii periooada 09-13.05.2022

Sphera Franchise Group (SFG) (16/05/2022)

Inregistrare teleconferinta rezultate T1 2022