Update articol:
LUNA PIEȚEI DE CAPITAL – DOI ANI DE PIAȚĂ EMERGENTĂ

Radu Hanga, BVB: Observăm perspective pozitive de obținere a statului de piață emergentă și din partea furnizorului de indici MSCI

Radu Hanga, președintele Bursei de Valori București, vede perspective pozitive de obținere a statului de piață emergentă și din partea furnizorului de indici MSCI, după ce agenția FTSE Russell ne-a promovat în urmă cu doi ani.

„Credem că suntem tot mai aproape de o eventuală promovare la statutul de piață emergentă și de către MSCI, ceea ce va însemna o reconfirmare internațională în ceea ce privește potențialul pieței de capital din România”, ne-a transmis Radu Hanga.

Piața de capital din România împlinește, în luna septembrie, doi ani de la promovarea la statutul de piață emergentă, după criteriile agenției FTSE Russell.

Pe parcursul întregii luni, Financial Intelligence va publica o serie de articole, în cadrul proiectului LUNA PIEȚEI DE CAPITAL – DOI ANI DE PIAȚĂ EMERGENTĂ, cuprinzând mesaje ale unor actori importanți din piața bursieră.

Președintele BVB ne-a transmis: “La doi ani de la promovarea pieței românești de capital la statutul de piață emergentă de către furnizorul global de indici FTSE Russell, reprezentativitatea companiilor românești în indicii FTSE Russell a crescut considerabil. Avem astăzi 13 companii incluse în acești indici, șapte în indicii FTSE Global Micro Cap și șase în indicii FTSE Global All Cap și ne așteptăm ca în viitorul apropiat să urmeze și alte companii. În același timp, observăm perspective pozitive de obținere a statului de piață emergentă și din partea furnizorului de indici MSCI – Morgan Stanley Capital International, perspective care apar pe fondul evoluției pozitive din ultimii ani ai pieței de capital locale, în general și de atingerea anumitor parametri care țin de capitalizare și lichiditate de către unele dintre companiile listate la bursă. Credem că suntem tot mai aproape de o eventuală promovare la statutul de piață emergentă și de către MSCI, ceea ce va însemna o reconfirmare internațională în ceea ce privește potențialul pieței de capital din România.

Uitându-ne pe plan local, bursa își consolidează rolul asumat de principal canal de finanțare pentru companiile românești. Numărul din ce în ce mai mare de companii care aleg să se listeze la bursă pentru a obține finanțarea necesară pentru devoltarea lor, creșterea continuă a numărului de investitori de retail dar și proiectele din ce în ce mai complexe care vizează dezvoltarea pieței noastre de capital și care angreneaza toți stakeholderii săi demonstrează din plin trendul pozitiv pe care ne aflăm. “

În total, România va avea, din 19 septembrie, 13 companii incluse în indicii FTSE Russell dedicați pietelor emergente, șapte în indicii FTSE Global Micro Cap și șase în indicii FTSE Global All Cap.

Pe 1 decembrie 2022, Bursa de Valori Bucuresti va implini 140 de ani de la deschiderea oficiala a bursei, dupa o perioada de peste 70 de ani in care au functionat in Romania doar burse de comert.

Ovidiu Petru, ASF: Trecerea BVB la statutul de piață emergentă a avut un impact semnificativ asupra investitorilor, deoarece semnalează potențialul de creștere viitoare pentru piața de capital din România

BVB | Știri BVB

E-mini Dow Jones TURBO LONG 0.001/28,000/29,000 (EBDOWTL22) (26/09/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 27 si 28 Septembrie 2022

TURBO LONG ON GOLD FUTURES (RCGLDTL2) (26/09/2022)

Suspendare tranzactionare - 11:31 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG atingere bariera

MedLife S.A. (M) (26/09/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 19 - 23 septembrie 2022

BRK Dow Turbo Long 29850 (BKDOWTLB4) (26/09/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 26 si 27 Septembrie 2022