Update articol:

Raiffeisen Bank – prima emisiune de obligatiuni subordonate în lei cu o maturitate de 10 ani; din 14 mai, obligaţiunile vor fi tranzacţionate la BVB

* Raiffeisen Bank a depus și a primit aprobarea ASF pentru prospectul de listare a obligațiunilor în data de 6 mai 2020, iar obligațiunile urmează a fi tranzacționate la Bursa de Valori București începând cu 14 mai 2020

În premieră pentru piața de capital din România, Raiffeisen Bank a emis printr-un plasament privat în decembrie 2019, primele obligațiuni subordonate în moneda locală având o maturitate de 10 ani, în valoare totală de 480 milioane de lei și un cupon de 3,5% peste Robor la 3 luni. Investitori unici au fost două instituții financiare internaționale: Internațional Finance Corporation (IFC) și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

“Obligațiunile au primit aprobarea BNR pentru includerea în fondurile proprii ale băncii, întărind și diversificând poziția de capital a acesteia. Astfel, cu aceste fonduri, banca va sprijini clienții săi în perioada dificilă pe care o traversăm și va contribui la finanțarea sustenabilă a economiei românești, inclusiv prin investiții în proiecte verzi”, a spus James Stewart, vicepreședinte Trezorerie și Piețe de Capital Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank a depus și a primit aprobarea ASF pentru prospectul de listare a obligațiunilor în data de 6 mai 2020, iar obligațiunile urmează a fi tranzacționate la Bursa de Valori București începând cu 14 mai 2020.

Procesul de emitere și admitere la tranzacționare a obligațiunilor a beneficiat de consultanță și asistență oferite de echipa departamentului de Investment Banking al Raiffeisen Bank.

Departamentul de Investment Banking al Raiffeisen Bank sste unul dintre cei mai importanți jucători ai pieței de capital din România cu o experiență bogată ce acoperă aproximativ 40% din valoarea emisiunilor de obligațiuni municipale și corporative listate la Bursă de Valori București în ultimii 15 ani. Printre cele mai însemnate  tranzacții pe care  le-a intermediat echipa de Investment Banking se numără emisiunile de obligațiuni ale Municipiului București, Raiffeisen Bank România, emisiunile de titluri de stat destinate populației precum și plasamentele private internaționale ale RCS-RDS și NEPI, că parte a echipei de Debt Capital Markets a Grupului Raiffeisen Bank Internațional.

Raiffeisen Bank oferă servicii universale de banking pentru 2 milioane de clienți persoane fizice, 91.000 de IMM-uri și peste 5.700 de companii mari și medii. Peste 700.000 dintre clienții băncii folosesc aplicațiile Raiffeisen Smart Mobile și Raiffeisen Online. Banca are peste  4.800 de angajați și rețele de aproximativ 800 de ATM-uri, 300 de mașini multifuncționale (MFM-uri) și 22.000 de POS-uri.

BVB | Știri BVB

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (25/05/2022)

Majorarea cu 24,5% din luna iunie a salariilor angajatilor societatii

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (25/05/2022)

Numire administrator neexecutiv provizoriu

PREBET SA AIUD (PREB) (25/05/2022)

Decizia ASF nr. 634/25.05.2022 - aprobare amendament document oferta publica de preluare obligatorie

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (25/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014