Update articol:

Rareş Bogdan: OMV Petrom vrea modificarea  legii offshore pentru a vinde prin hubul de la Baumgarten mai mult de 50% din gazul care trebuie vândut de statul român

Conducerea OMV Petrom se întâlneşte mâine cu premierul Marcel Ciolacu, dorind modificarea  legii offshore pentru a vinde prin hubul de la Baumgarten de lângă Viena mai mult de 50% din gazul care trebuie vândut de statul român, a declarat europarlamentarul Rareş Bogdan, la B1 TV.

„Luni, o delegație OMV vine la Guvern într-o întâlnire cu oficialii statului român privind renegocierea legii offshore astfel încât cei de la OMV Petrom, care sunt parte a proiectului Neptun Deep, să poată să vândă prin hubul de la Baumgarten de lângă Viena mai mult de 50% din gazul care trebuie vândut de statul român. Dacă oficialii statului român vor accepta acest lucru este o chestiune extrem de gravă”, a zis Rareș Bogdan, la B1 TV, în emisiunea lui Dan Bucura.

„Cred că trebuie schimbată strategia de negociere. Strategia pe care România a abordat-o – cu bun simț și eleganță la nivel mondial – trebuie să înceteze. Trebuie să folosim un pumn de fier, chiar dacă într-o mănușă de catifea. 7% din PIB-ul Austriei este adus de companii prezente în România și 3% din totalul PIB-ului Austriei este făcut de compania OMV Petrom”, a mai spus Rareș Bogdan.

Guvernul României a transmis că premierul Marcel Ciolacu are o întâlnire, luni, de la 15.00, la Palatul Victoria, cu o delegație a OMV Petrom. La întâlnire vor participa Alfred Stern, CEO OMV AG, şi cu Christina Verchere, CEO OMV Petrom și fostul premier Nicolae Ciucă și vicepremierul Marian Neacșu. 

 

BVB | Știri BVB