Update articol:

Războiul Rusia-Ucraina: Miliardarul ruso-israelian Roman Abramovici se află în Belarus pentru a ajuta la negocieri, la cererea Kievului (Jerusalem Post)

  • Miliardarul ruso-israelian și proprietarul Chelsea FC răspunde cererii oficialilor ucraineni de a ajuta la negocierile dintre Rusia și Ucraina.

Miliardarul ruso-israelian Roman Abramovici, la cererea Ucrainei, se află în Belarus, asistând la negocierile dintre Rusia și Ucraina, ca parte a unui efort de a pune capăt războiului în curs, a aflat The Jerusalem Post. Abramovici a fost rugat de ucraineni să ajute la facilitarea discuțiilor și a călătorit în Belarus pentru a participa la discuții.

Delegații din Rusia și Ucraina au sosit duminică în orașul de graniță cu Belarus Gomel și au început discuțiile menite să găsească o modalitate de a pune capăt luptelor din Ucraina. Abramovici are legături strânse cu comunitățile evreiești din Ucraina și Rusia.

Ambasadorul Ucrainei în Israel, Yevgen Kornichuk, nu a comentat în mod specific implicarea lui Abramovici în discuții, dar a spus că „apreciem pe oricine poate ajuta, dacă are suficientă influență”.

Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea, a fost criticat la Londra din cauza relatărilor despre relația sa anterioară cu președintele rus Vladimir Putin. Au apărut apeluri în parlament pentru ca el să fie sancționat. Duminică, el a decis să predea „administrarea” lui Chelsea administratorilor fundației caritabile a clubului.

Alexander Rodnyansky, un producător de două ori nominalizat la Oscar, care s-a născut la Kiev și este în strânsă legătură cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky și cu personalul său, a declarat pentru The Post că oficialii guvernamentali l-au contactat pe el și pe alți membri ai comunității evreiești din Rusia și a cerut intervenția ca o modalitate de a încerca să rezolve conflictul.

Rodnyansky a spus că a vorbit cu Abramovici, care a decis să se implice în aceste eforturi pentru a ajuta la încercarea de a pune capăt războiului.

„Ucrainenii au încercat să găsească pe cineva în Rusia care să poată ajuta la găsirea unei soluții pașnice”, a explicat Rodnyansky. „Au cerut ajutor, iar Roman este persoana care a decis să ajute și să mobilizeze sprijin pentru o rezoluție pașnică.”

Un purtător de cuvânt al lui Abramovici nu a comentat informațiile conform cărora se afla în Belarus, dar a confirmat că a fost abordat de oficialii ucraineni.

„Pot confirma că Roman Abramovici a fost contactat de partea ucraineană pentru sprijin în obținerea unei rezoluții pașnice și că de atunci încearcă să ajute. Având în vedere ce este în joc, înțelegeți de ce nu am comentat nici situația ca atare, nici implicarea lui”, a spus purtătorul de cuvânt.

BVB | Știri BVB

ROMCAB SA (MCAB) (29/11/2023)

Suspendare provizorie sentinta faliment actionar majoritar

SAFETECH INNOVATIONS (SAFE) (29/11/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGEA 21/22.12.2023

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (29/11/2023)

Electrica a atras o noua finantare de 17,4 mil. euro prin Fondul de Modernizare

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (29/11/2023)

Depunere Oferta publica de cumparare actiuni EVER