Update articol:

Răzvan Nicolescu, la un eveniment UE – China: “România este cea mai ambițioasă țară din Europa Centrală și de Est în privința promovării energiei regenerabile”

Răzvan Nicolescu

România produce, pe cap de locuitor, o cantitate de gaze ce produc efect de seră la jumătate din media europeană 

* “China ar fi bine să să își transforme inițiativa economică “One Belt, One Road” într-una verde”

România este cea mai ambițioasă țară din Europa Centrală și de Est în privința promovării energiei regenerabile, având şi cel mai mare parc eolian onshore din Europa construit pe teritoriul său, potrivit lui Răzvan Nicolescu, senior expert în sectorul energetic al companiei de consultanţă Deloitte şi fost ministru al Energiei, care a participat astăzi, la invitația Comisiei Europene, la un important eveniment UE-China având ca subiect problematica schimbărilor climatice.
Pentru o țară care a fost înregistrată oficial ca primul producător de petrol din lume, transformările din România sunt remarcabile”, a susţinut Răzvan Nicolescu.  
România este singura ţară din Europa Centrală şi de Est care îşi propune să aibă energie regenerabilă peste 30% din mixul energetic până în 2030, fiind urmată de Bulgaria -cu 28%, Polonia şi Cehia aflându-se la mare distanţă de acest ţel.
Răzvan Nicolescu a mai spus că România produce, pe cap de locuitor, o cantitate de gaze ce produc efect de seră la jumătate din media europeană și cu 60% mai mică decât datele oficiale care vizează China. 
“China ar fi bine să să își transforme inițiativa economică “One Belt, One Road” într-una verde”, a mai spus Răzvan Nicolescu.
Potrivit acestuia, nici un proiect nu ar mai trebui finanțat și susținut sub această inițiativă, “One Belt, One Road”,  fără un studiu de impact asupra emisiilor, adică dacă nu arată o scădere a nivelului emisiilor. “China trebuie să își țină cuvântul în privința angajamentelor globale în privința reducerii emisiilor. Ce face China acum are un impact major asupra Planetei și a vieții generațiilor actuale și viitoare”, a mai spus Răzvan Nicolescu.
În opinia lui Răzvan Nicolescu, trebuie creată capacitatea financiară pentru Agenția Internațională pentru Energie Regenerabilă (IRENA) de a ajuta la finanțarea proiectelor de dezvoltare a energiei regenerabile în țările în curs de dezvoltare şi trebuie intensificat schimbul și transferul de tehnologie, modelul Tesla (Elon Musk) fiind de apreciat.
“E nevoie de mai multă solidaritate internațională și de mai puțină competiție”, a conchis Răzvan Nicolescu. 

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (29/05/2024)

Lansarea pre-vanzarilor la One Lake District Faza 2

CARBOCHIM S.A. (CBC) (29/05/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014