Update articol:

Reacţia BRD la autodenunţul privind mita pentru funcţionarii de stat de la CNAS: BRD aplică o politică de toleranță zero la încălcarea regulilor de etică

BRD aplică o politică de toleranță zero la încălcarea regulilor de etică, implementând în acest sens proceduri de lucru stricte și controale, ne-a transmis BRD, în urma apariţiei în profit.ro a informaţiilor că banca şi şapte angajaţi din echipa Adelei Jansen, directorul executiv de resurse umane, au depus autodenunţ la Parchet, informând procurorii că au oferit diverse cadouri unor funcţionari CNAS pentru a grăbi restituirea sumelor datorate de stat băncii în contul plăţii concediilor medicale ale angajaţilor.

BRD explică: “Totodată, ne asigurăm că procedurile interne sunt aplicate cu rigoare și raportăm eventualele neconformități autorităților, așa cum a fost cazul în această situație.

În timpul derulării uneia dintre aceste proceduri, echipele noastre au identificat o posibilă situație, pe care au sesizat-o autorităților, pentru a fi investigată, dacă va fi considerat necesar. BRD este pregatită să coopereze cu autoritățile competente.

Posibila neconformitate provine dintr-o zonă administrativă a organizației, Departamentul Resurse Umane, în care nu există contact cu clienții și în care nu se desfășoară activități bancare, așadar această acțiune nu afectează în niciun fel clienții băncii.

Investigația internă în acest caz nu este finalizată, și dorim să subliniem că BRD respectă cele mai înalte standarde în materie de etică, precum și prezumția de nevinovăție, până la finalizarea investigației”.

Reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate au transmis că până la acest moment nu au primit nicio solicitare sau informare de la Parchet.

“Dacă va fi o solicitare de la Parchet vom da concursul şi vom face toate demersurile în bunul curs al anchetei”, a declarat Mihaela Tănase, purtătorul de cuvânt al CNAS, pentru ziare.com.  Aceasta a mai precizat şi faptul că nu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate procesează solicitările de plată venite de la firme, ci casele judeţene.   “Nu Casă Naţională plăteşte concediile medicale, ci Casele Judeţele de Asigurări de Sănătate, care le şi procesează, de altfel. Nu am nicio informaţie, tot ce pot să va spun e că acolo se procesează şi se plătesc, că există criteriul de plată în ordinea solicitărilor clar, cum vin ele.  La Casă Naţională se construieşte bugetul în funcţie de solicitările fiecărei case judeţene, fiecare îşi estmeaza de pe un an pe altul. E o sumă estimativă, e adevărat, niciodată nu ştii câte concedii medicale se vor eliberă în anul următor”, a precizat purtătorul de cuvânt al CNAS.

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (17/09/2021)

Functionarea Unitatii 1 la putere redusa

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 20 si 21 Septembrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Suspendare tranzactionare - 16:36 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera