Update articol:

Reacția Chinei după ce UE și NATO au acuzat-o pentru atacul cibernetic asupra serverelor Microsoft Exchange: Acuzațiile din declarațiile UE și NATO nu se bazează pe fapte și dovezi, ci pe speculații și acuzații nefondate

china Yuanul chinez
  • China este o victimă majoră a atacurilor cibernetice.

Acuzațiile din declarațiile UE și NATO nu se bazează pe fapte și dovezi, ci pe speculații și acuzații nefondate, a transmis Purtătorul de Cuvânt al Misiunii Chineze acreditate în UE, după ce UE și NATO au acuzat-o pentru atacul cibernetic asupra serverelor Microsoft Exchange.

State membre NATO, Uniunea Europeană, Australia, Noua Zeelandă și Japonia au exprimat public îngrijorări cu privire la derularea operațiunilor cibernetice maligne asupra Microsoft Exchange Server, precum și cu privire la campania cibernetică a grupării APT40, acțiuni evaluate ca fiind asociate cu R. P. China și care au vizat instituții guvernamentale și industrii cheie la nivel european și internațional.

Purtătorul de Cuvânt al Misiunii Chineze acreditate în UE a spus: “China este un apărător ferm al securității cibernetice și se opune și combate întotdeauna atacurile cibernetice lansate în China, folosind facilitățile cibernetice chineze în conformitate cu legea. Acuzațiile din declarațiile UE și NATO nu se bazează pe fapte și dovezi, ci pe speculații și acuzații nefondate. Ne exprimăm dezaprobarea fermă și opoziția fermă față de astfel de declarații.
De ani de zile, anumite țări din Occident au abuzat de avantajele tehnologice pentru ascultări masive și nediscriminatorii în întreaga lume, chiar și asupra aliaților săi apropiați.”

De asemenea, este demn de remarcat faptul că NATO a făcut acuzații repetate și nefondate împotriva Chinei, încercând să-și depășească limitele geografice și sectoriale sub masca securității cibernetice și a altor probleme, mai arată oficialul Chinei, care adaugă: “De fapt, China este o victimă majoră a atacurilor cibernetice. Conform raportului anual al Echipei tehnice / Centrului de coordonare pentru intervenția în caz de urgență a rețelei naționale de calculatoare din China (CNCERT / CC), în 2020, aproximativ 5,31 milioane de gazde de pe continentul chinez au fost controlate de aproximativ 52.000 de servere C&C de peste mări. Acest lucru a afectat grav securitatea națională a Chinei, dezvoltarea economică și socială și viața oamenilor. Primele trei origini ale serverelor C&C în ceea ce privește numărul de gazde chineze compromise sunt toate statele membre NATO, care controlează 4,46 milioane, 2,15 milioane și respectiv 1,94 milioane de gazde. Îndemnăm țările în cauză să respecte normele internaționale privind spațiul cibernetic și să ia măsuri imediate și concrete pentru a investiga și a opri activitățile cibernetice dăunătoare.”

Ministerul Afacerilor Externe  din România și-a exprimat solidaritatea cu Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și ceilalți parteneri în contextul îngrijorărilor exprimate public cu privire la derularea operațiunilor cibernetice maligne asupra Microsoft Exchange Server, precum și cu privire la campania cibernetică a grupării APT40, acțiuni evaluate ca fiind asociate cu R. P. China și care au vizat instituții guvernamentale și industrii cheie la nivel european și internațional, potrivit unui comunicat.

Ministerul Afacerilor Externe se alătură demersurilor internaționale de condamnare a operațiunilor cibernetice maligne asupra Microsoft Exchange Server și a campaniei cibernetice a Grupării APT40

BVB | Știri BVB

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (25/01/2022)

Notificare SSIF Tradeville SA - Reluare furnizare cotatii incepand cu ora 11:20

ADIDAS TURBO SHORT 0.10/370/360 (EBADSTS9) (25/01/2022)

Reluare tranzactionare - ora 11:30 - Notificare Erste Group Bank AG suspendare limita variatie

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (25/01/2022)

Notificare SSIF Tradeville SA - Suspendare furnizare cotatii incepand cu ora 10:00

BRK Dow Turbo Long 33450 (BKDOWTLC4) (25/01/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 25 si 26 Ianuarie 2022