Update articol:
Teodorovici s-a răzgândit de ieri şi până azi: a luat decizia de a-și depune, din nou, candidatura la Congres

Reînscrierea candidaturii lui Eugen Teodorovici pentru funcţia de preşedinte executiv al partidului, aprobată

Actualul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, și-a retras, vineri, candidatura pentru funcția de președinte executiv al Partidului Social Democrat, decizia fiind votată în ședința Comitetului Executiv PSD. 

Astăzi, însă, Teodorovici s-a răzgândit și a luat decizia de a-și depune candidatura la Congres.

“La retragerea lui Eugen Teodorovici nu s-a insistat în vreun fel sau altul. A fost o decizie a domniei sale, a fost luată în considerare și s-a și votat acest lucru. Deci nu s-a intervenit în nicio decizie, nu am simțit că cineva trage pentru o persoană sau alta. Chiar au fost decizii libere”, a declarat președintele organizaţiei PSD Tulcea, Horia Teodorescu.

Delegaţii la Congresul PSD au aprobat, sâmbătă, introducerea candidaturii ministrului de finanţe Eugen Teodorovici pentru funcţia de preşedinte executiv al partidului. 
 
 
Senatorul PSD Marius Dunca a declarat sâmbătă, că ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a revenit în decizia sa de a candida la funcţia de preşedinte executiv al PSD, după ce iniţial îşi retrăsese candidatura. „Până nu vedem delegaţii că pleacă de la congres şi clar care este rezultatul, pot apărea surprize. Pot să mai apară, poate, candidaţi, pentru că statutul nu te împiedică să candidezi în timpul congresului. A existat o procedură, trebuiau depuse dosarele, validate în Comitetul Executiv, dar, întotdeauna se poate. Ne putem aştepta la surprize. Cum şi azi noapte Eugen (Teodorovici – n.r.) s-a retras şi a revenit (…) pentru a candida la funcţia de preşedinte executiv. Înseamnă că are susţinere dacă a revenit şi colegii mei şi-au dorit”, a declarat Dunca. Acesta a spus că nu regretă faptul că s-a retras din cursa pentru secretar general, pentru că „nu e o luptă pentru funcţii”.
 
 
Vicepreşedintele partidului Florin Iordache a anunţat lista candidaţilor la funcţiile de preşedinte, preşedinte executiv şi secretar general.
 
Cei patru candidaţi pentru funcţia de preşedinte al PSD sunt: Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu, Şerban Nicolae şi Liviu Pleşoianu.
 
Pentru funcţia de preşedinte executiv candidează Daniel Suciu, Daniel Florea, Sorin Bota şi Eugen Teodorovici.
Pentru funcţia de secretar general au rămas în competiţie Mihai Fifor, Codrin Ştefănescu, Gabriel Petrea, Rodica Nassar şi Felix Stroe. 
La lucrările Congresului participă 3961 delegaţi.

 

 

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (02/02/2023)

Reluare tranzactionare - ora 10:00 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizie ASF nr. 84/02.02.2023 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni FP

OMV PETROM S.A. (SNP) (02/02/2023)

Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (01/02/2023)

Raport auditor S2 2022 art. 108 Legea 24/2017 (R)