Update articol:

Relaţiile cu Biden mai fireşti după perioada “incomodă” cu Trump, declară premierul olandez

Mark Rutte Sursa foto: government.nl / Image: Arenda Oomen

Relaţiile transatlantice au devenit mult mai fireşti de când Joe Biden a preluat preşedinţia SUA, după o perioadă uneori “foarte incomodă” cu Donald Trump, a declarat luni premierul olandez Mark Rutte, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Şeful guvernului olandez a făcut această declaraţie la sosirea sa la Bruxelles, unde luni are loc primul summit NATO cu participarea lui Joe Biden, după ce predecesorul său criticase în repetate rânduri Alianţa Nord-Atlantică şi chiar ameninţase cu retragerea americană din organizaţie.

“Cu Joe Biden … există o înţelegere clară privind necesitatea existenţei NATO”, a afirmat Rutte în faţa reporterilor.

“Am putut lucra cu Trump. Desigur, a fost şi un pic mai incomod uneori, dar în cele din urmă am reuşit să ajungem la încheierea unor acorduri … Dar cu Joe Biden este mult mai firesc”, a adăugat el.

Donald Trump îi acuzase pe aliaţii din NATO că cheltuiesc prea puţin pentru propria apărare, împovărând excesiv Statele Unite ale Americii.

Într-o schimbare clară de ton, Biden a spus la sosirea la sediul NATO din Bruxelles, că Alianţa Nord-Atlantică are o “importanţă crucială” pentru Washington şi că el consideră garanţiile reciproce de securitate drept o “obligaţie sacră”.

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (23/07/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/07/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (23/07/2021)

Prelungire credit overdraft - Dendrio Solutions

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/07/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGA 11.08.2021