Update articol:

Remus Borza: ”ALDE joacă la șantaj, la cacealma; Guvernul Dăncilă nu cade!

Foto Facebook Foto Facebook

“Prin Ministerul Energiei, ALDE controlează cele mai valoroase companii ale statului, cele din sectorul energetic. Prin urmare, cum poți să vorbești despre impotența Guvernului când și ai tăi au posturi cheie în Guvern?! Spui că vrei să promovezi oameni competenți, începe mai întâi cu oamenii tăi” 

“Cabinetul Dăncilă nu va cădea, dimpotrivă, va fi susținut chiar de PNL și USR, care fug ca dracul de tămâie din perspectiva preluării guvernării înainte de legislativele din toamna anului viitor”

 

Guvernul Dăncilă are șanse să reziste până în decembrie 2020, iar opoziția nu va depune în septembrie o moțiune de cenzură, susţine deputatul Remus Borza, în condiţiile în care continuă criza din coaliţia de guvernare, iar Călin Popescu-Tăriceanu, liderul ALDE, a spus că Executivul funcţionează din inerţie şi nu vrea să facă parte dintr-o „guvernare impotentă”.

Acesta spune: „«Dăm jos Guvernul Dăncilă» a fost o promisiune de campanie a partidelor din opoziție. Suntem în august și s-a dovedit că ieșirile liderilor opoziției nu au fost decât baloane de săpun. Cabinetul Dăncilă e bine mersi. A urmat o nouă promisiune a opoziției: moțiune de cenzură în septembrie. Miercuri, însă, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că liberalii vor iniția acest demers «în cel mai potrivit moment», cu condiţia ca parlamentarii ALDE să se retragă de la guvernare. Politica e atât de alambicată și ciudată, încât puțini reușesc să o decripteze corect.

Dacă pleacă ALDE de la guvernare, nu ar fi nicio pierdere pentru PSD. Partidul lui Tăriceanu nu a găsit formula pentru a se reinventa și a apelat la acest joc duplicitar cu părăsirea alianței. Joacă la șantaj, la cacealma. În opinia mea, demersul nu este salutat și aplaudat de electoratul ALDE, care este unul de calitate, din zona urbană. Riscurile sunt exclusiv la Tăriceanu și ALDE. Este inexplicabil de ce se poziționează astfel, pentru că e la mintea găinii că PSD nu va accepta să susțină candidatul unui partid de 4%. În orice caz, un partid de structură este mult mai valoros decât un partid de lider. PSD are structuri, doar că ele nu au fost motivate și valorificate. Însă, cu un mesaj corect, calibrat și o schimbare de leadership, PSD poate să revină la 30%. Ori ALDE nu știu în ce măsură mai poate să treacă pragul.

„Mulți parlamentari ALDE vor migra spre PNL, PSD sau chiar Pro România”

În ultimii ani, Tăriceanu a fost mai mult decât onorat de PSD. Este președinte al Senatului pentru al doilea mandat, funcție care aparține PSD. ALDE are patru miniștri, 22 de secretari de stat și încă vreo 100 de subsecretari de stat și înalți funcționari guvernamentali. Prin Ministerul Energiei, controlează cele mai valoroase companii ale statului, cele din sectorul energetic. Prin urmare, cum poți să vorbești despre impotența Guvernului când și ai tăi au posturi cheie în Guvern?! Spui că vrei să promovezi oameni competenți, începe mai întâi cu oamenii tăi. Și mai este un aspect: nu poți să fii la guvernare și, în același timp, să ataci și Guvernul din care faci parte. Am fost membru ALDE timp de șapte luni. Cei patru miniștri ai ALDE nu au rupt gura târgului, mă doare sufletul că o spun. Și aici mă refer la titularii portofoliilor de la Energie, Mediu, Externe și Relația cu Parlamentul. Există nemulțumiri în ALDE, deoarece sunt parlamentari care, atât la europarlamentare, cât și la legislative, au muncit, au adus voturi și au finanțat partidul și nici azi nu sunt promovați în Guvern. Pe acest fond al nemulțumirilor, mulți parlamentari ALDE vor migra spre PNL, PSD sau chiar Pro România”.

Dacă ALDE părăsește alianța cu PSD, nu compromite guvernarea, a precizat deputatul, dând un exemplu ulterior: „Să ne aducem aminte de perioada 2005-2008, când Guvernul Tăriceanu, minoritar fiind, a rezistat fără probleme. La fel va rezista și Guvernul Dăncilă până după prezidențialele de la sfârșitul anului, cu posibilitatea reală să-și ducă mandatul până la capăt, respectiv decembrie 2020. Mai mult, menținerea Cabinetului Dăncilă este vitală pentru reușita realegerii lui Klaus Iohannis.

Concluzionând, nu vom avea nicio moțiune de cenzură în viitoarea sesiune parlamentară. Cabinetul Dăncilă nu va cădea, dimpotrivă, va fi susținut chiar de PNL și USR, care fug ca dracul de tămâie din perspectiva preluării guvernării înainte de legislativele din toamna anului viitor”, a afirmat Remus Borza.

BVB | Știri BVB

ROMCAB SA (MCAB) (28/03/2023)

Convocare AGAO 27.04.2023

COMCM SA CONSTANTA (CMCM) (28/03/2023)

Convocare AGOA 29/30.04.2023

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (28/03/2023)

Schimbarea Depozitarului activelor

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (28/03/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

UZTEL S.A. (UZT) (28/03/2023)

Procedura insolventei la cererea debitorului