Update articol:
REACŢIA DEPUTATULUI PNL VIRGIL POPESCU LA INTERVIUL REPREZENTANTULUI ANRM

Replica lui Virgil Popescu: “Trag în continuare un semnal de alarmă cu privire la posibile creşteri de preţ”

Deputatul PNL Virgil Popescu, vicepreşedintele Comisiei de Industrii din Camera Deputaţilor, reacţionează la afirmaţiile domnului Dorinel Ursărescu într-un interviu acordat www.financialintelligence.ro (https://financialintelligence.ro/interviu-exclusiv-dorinel-ursarescu-anrm-nu-este-justificata-o-majorare-a-pretului-la-gaze/), în  scandalul dintre autorităţi şi producători  din cauza schimbărilor propuse la regimul de taxare onshore. 

Domnia sa ne-a declarat: “Ceea ce am observat în acest interviu este că ANRM se contrazice. Pe de o parte, spune că preţul de referinţă este foarte bun calculat la Bursa de la Viena şi aduce mai mulţi bani la buget. Pe de altă parte, am văzut că preţul de referinţă va fi recalculat luând în considerare Bursa Română de Mărfuri/OPCOM. Adică, în final, ANRM îmi dă dreptate că este o bazaconie acel preţ de referinţă calculat la Bursa de la Viena.
Am văzut o declaraţie a ANRM din vară că vor lua în calcul, până la sfârşitul anului, să revină asupra preţului de referinţă, să nu mai fie legat de Bursa de la Viena. Suntem în decembrie. Astăzi, tot ANRM susţine acelaşi lucru că va reveni, dar încă nu s-a întâmplat nimic. Ori, aşa ceva mi se pare inadmisibil şi cred că ANRM, în actuala formă, nu-şi are rostul pentru că nu-şi face treaba pentru români. Cred că o restructurare completă şi o reorganizare a ANRM, la fel cum este ANRE, în subordinea Parlamentului, ar fi un lucru de câştigat pentru resursele minerale ale ţării şi pentru România.
În altă ordine de idei, eu sunt trimis în Parlament de români şi sunt foarte îngrijorat că, datorită acestor instituţii ale statului care nu au capacitate administrativă şi fac alb-neagra cu industria petrolieră, se ajunge ca gazele să fie mult mai scumpe pentru populaţie, ceea ce este inadmisibil. De aceea trag în continuare un semnal de alarmă cu privire la aceste posibile creşteri.
În final, aş dori să mai adaug că nu pot lua lecţii de etică de la persoane condamnate penal pentru că au sprijinit evaziunea fiscală cu produse petroliere”.

INTERVIU EXCLUSIV – Dorinel Ursărescu, ANRM: “Nu este justificată o majorare a preţului la gaze”

 

 

BVBStiri BVB

UCM RESITA S.A. (UCM) (16/04/2021)

Completare Convocare AGAO 28 (29).04.2021 versiune limba engleza

Patria Bank Obligatiuni 2028 EUR (PBK28E) (16/04/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014