Update articol:

Reprezentanţa Comisiei Europene organizează luni o conferinţă privind revizuirea politicii comerciale a UE

Reprezentanţa Comisiei Europene organizează luni o conferinţă online privind revizuirea politicii comerciale a Uniunii Europene, aceasta urmând să fie susţinută de Lucian Cernat, negociator-şef în materie de norme industriale non-tarifare şi achiziţii publice internaţionale, Direcţia Generală Comerţ a CE.

Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a Reprezentanţei Comisiei, de la ora 11:00.

Comisia Europeană a lansat, în 16 iunie 2020, o revizuire majoră a politicii comerciale a Uniunii Europene, inclusiv o consultare publică prin care se solicită contribuţii din partea Parlamentului European, a statelor membre, a părţilor interesate şi a societăţii civile.

Obiectivul Comisiei este de a ajunge la un consens în ceea ce priveşte o nouă direcţie pe termen mediu pentru politica comercială a UE, care să răspundă la o varietate de noi provocări globale şi să ţină seama de învăţămintele desprinse din criza provocată de coronavirus, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene din 17 iunie, rezultatele acestei noi consultări vor fi integrate într-o comunicare ce urmează să fie publicată spre sfârşitul anului.

Astfel, revizuirea finală va fi rezultatul unui proces transparent şi incluziv, care va include consultarea publică online, discuţiile cu Parlamentul European şi statele membre, precum şi implicarea părţilor interesate relevante şi a reprezentanţilor societăţii civile.

Consultarea acoperă toate subiectele relevante pentru politica comercială a UE, cu un accent deosebit pe următoarele aspecte: construirea unei economii a UE rezistente şi sustenabile după coronavirus; reformarea Organizaţiei Mondiale a Comerţului şi crearea de oportunităţi comerciale globale pentru întreprinderi, în special pentru întreprinderile mici şi mijlocii.

Alte aspecte pe care se pune accent sunt: maximizarea contribuţiei politicii comerciale la abordarea principalelor provocări globale, cum ar fi schimbările climatice, dezvoltarea durabilă sau tranziţia digitală şi consolidarea relaţiilor comerciale şi de investiţii cu principalii parteneri comerciali şi îmbunătăţirea condiţiilor de concurenţă echitabile şi protejarea întreprinderilor şi a cetăţenilor din UE.

BVBStiri BVB

Sphera Franchise Group (SFG) (09/04/2021)

Raport voluntar privind tranzactiile cu partile afiliate in 2020

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (09/04/2021)

Solicitare a actionarului majoritar privind sedinta AGOA 29.04(04.05).2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (09/04/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGOA 26(27).04.2021

FOND DESCHIS DE INVESTITII ETF TRADEVILLE (TVBETETF) (09/04/2021)

Preluare administrare ETF BET Tradeville de catre SAI Patria Asset Management SA

ELECTROARGES SA (ELGS) (09/04/2021)

Solicitare Completare Ordine de Zi - AGOA 26/27.04.2021