Update articol:

Responsabil turism din Grecia: Aproximativ 40.000 de lucrători în turism din Creta au absolvit seminarul medical

Preşedintele Departamentului de Turism al Prefecturii din Chania, Manolis Volikakis, afirmă că Grecia este pregătită din punct de vedere al siguranţei turiştilor, doar pe insula Creta 40.000 de angajaţi în domeniu urmând un seminar medical prin care au fost instruiţi în privinţa priveşte măsurile de protecţie referitoare la Pandemia de COVID-19.

Oficialul grec este optimist în ceea ce priveşte creşterea numărului de turişti care vor vizita Creta în următoarele două luni.

“Prefectura din Creta şi-a pregătit personalul din turism prin acel seminar medical pe care l-au absolvit aproximativ 40.000 de persoane până astăzi. În Creta s-au deschis 3 hoteluri speciale pentru cazurile de covid. Unul este chiar aici, la Chania. Sperăm, cu puţină atenţie din partea noastră şi a turiştilor care ajung aici, turismul să crească continuu în următoarele două luni”, le-a declarat Manolis Volikakis jurnaliştilor români participanţi la un info-trip organizat de tour-operatul Paralela 45, în colaborare cu Organizaţia Naţională de Turism din Grecia (EOT), potrivit Agerpres.

El a precizat că turismul în Grecia a scăzut mult din cauza pandemiei de COVID-19, dar este încrezător că va cunoaşte un trend pozitiv.

“Dacă ar fi să comparăm fluxul de turişti de anul trecut şi cel de anul acesta acum este mult mai scăzut, dar, luând în considerare faptul că autorităţile din Chania au luat anumite măsuri preventive, ne aşteptăm ca turismul să îşi revină”, a mai spus oficialul grec.

Întrebat dacă există posibilitatea închiderii graniţelor pentru turiştii români din cauza creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus, Manolis Volikakis a răspuns că aceasta este o decizie politică pe care nu o poate comenta.

“Închiderea graniţelor este o decizie politică, nu pot eu să răspund la această întrebare, dar în urma testelor care se vor face în aeroporturi există posibilitatea să se închidă pentru anumite zone”, a precizat responsabilul în turism.

Autorităţile elene au decis într-o şedinţă de Guvern ca românii care trec prin vama Kulata – Promachonas să aibă obligatoriu un test COVID negativ făcut cu maximum 72 de ore înainte de momentul trecerii frontierei.

Premierul Ludovic Orban a declarat că sâmbătă, în cadrul conferinţei cu prefecţii şi cu structurile implicate în lupta anti-COVID, va transmite un semnal ca toate centrele acreditate să facă teste COVID pentru cei care au sejururi planificate în Grecia.

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (04/08/2020)

Raport conf. art. 82 din Legea 24/2017

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (04/08/2020)

Tranzactie - vanzare participatie in Glass Container Company

VES SA (VESY) (04/08/2020)

Neintrunire cvorum AGAE 03.08.2020

ALRO S.A. (ALR) (04/08/2020)

Disponibilitate Raport de Sustenabilitate al Grupului ALRO aferent anului 2019