Update articol:

Reuters: Cehia vrea să introducă o taxă specială pentru companiile multinaţionale

Andrej Babiš - https://www.vlada.cz Andrej Babiš - https://www.vlada.cz

Guvernul ceh intenţionează să susţină veniturile bugetului de stat prin introducerea unei taxe speciale pentru companiile multinaţionale, a declarat, recent, premierul Andrej Babis, conform Reuters.

Planurile bugetare pentru acest an și pentru următorul arată deficite  de 40 miliarde de coroane (1,76 miliarde dolari), sau 0,8% din produsul intern brut (PIB), pe an, comparativ cu un echilibrul general sau cu excedentele în ultimii ani. Creșterea mai slabă forțează pe guvernul de centru-stânga să reducă cheltuielile și să găsească venituri noi pentru a îndeplini obiectivul stabilit.

”Vom introduce o taxă digitală pentru companiile multinaţionale care fac afaceri în Cehia, dar nu sunt înregistrate aici”, a afirmat Babis într-un interviu publicat în cotidianul Lidove Noviny. 

Babis nu a menţionat niciun nume de companie care va fi afectată de această taxă şi nici nivelul acesteia, detaliile  fiind negociate cu ministrul de Finanţe Alena Schillerova.

Guvernul ceh analizează să reducerea cheltuielilor, după ce Ministerul de Finanţe a redus previziunile referitoare la evoluţia PIB-ului pentru anii următori.

 

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022