Update articol:

Reuters: China pregătește o investigație antitrust asupra Google

goolge

China se pregătește să lanseze o investigaţie antitrust asupra Google a Alphabet Inc, analizând acuzațiile că a folosit dominanța sistemului său de operare mobil Android pentru a înăbuși concurența, au spus două persoane familiare cu această chestiune, citate de Reuters.

Cazul a fost propus de gigantul echipamentelor de telecomunicații Huawei Technologies Co Ltd anul trecut și a fost înaintat pentru examinare de către autoritatea de reglementare de piață din țară comitetului antitrust al Consiliului de Stat, au adăugat aceștia.

Una dintre persoane a spus că o decizie cu privire la continuarea unei anchete formale poate veni în octombrie și ar putea fi afectată de starea relației Chinei cu Statele Unite.

Potențiala investigație urmează unei serii de acțiuni ale administrației președintelui SUA Donald Trump pentru a împiedica companiile de tehnologie chineze, invocând riscurile naționale de securitate.

Acesta a inclus Huawei pe lista neagră comercială, fiind amenințate cu o acțiuni similare şi alte firme chineze.

Investigaţia vine în momentul în care China se lansează într-o reînnoire majoră a legilor sale antitrust cu modificări propuse, inclusiv o creștere dramatică a amenzilor maxime și criterii extinse pentru a judeca controlul unei piețe de către o companie.

 

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (23/07/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/07/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (23/07/2021)

Prelungire credit overdraft - Dendrio Solutions

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/07/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGA 11.08.2021