Update articol:
Şi alte companii de top din SUA au înghețat furnizarea de software și componente critice către Huawei Technologies Co

Reuters: Google suspendă unele afaceri cu Huawei, după ce Trump a pus compania chineză pe lista neagră

www.huawei.com www.huawei.com

Aplicațiile populare Google, cum ar fi Gmail, YouTube și browserul Chrome, disponibile prin Magazinul Google Play, vor dispărea de pe viitoarele telefoane Huawei, deoarece aceste servicii nu sunt acoperite de licența open source și necesită un acord comercial cu Google.

 

Alphabet Inc Google a suspendat afacerile cu Huawei, care necesită transferul hardware-ului, software-ului și serviciilor tehnice, cu excepția celor disponibile public prin licențierea open source, în urma măsurilor luate de președintele SUA Donald Trump împotriva companiei chineze, potrivit unor surse citate de Reuters.  

Şi alte companii de  top din SUA  au înghețat furnizarea de software și componente critice către Huawei Technologies Co., respectând, astfel, măsurile de represiune luate joi de Donald Trump care a pus compania chineză pe lista neagră a comerțului. Intel Corp., Qualcomm Inc., Xilinx Inc. și Broadcom Inc., au declarat angajaților că nu vor furniza produse Huawei până la o notificare ulterioară. Blocarea vânzării către Huawei a componentelor critice ar putea, de asemenea, să perturbe afacerile giganților americani de chipuri precum Micron Technology Inc. și să întârzie lansarea rețelelor wireless critice de 5G la nivel mondial – inclusiv în China.

O sursă pentru Reuters: “Huawei va putea utiliza versiunea publică Android și nu va putea accesa aplicațiile și serviciile proprietare de la Google”

 

Deținătorii de smartphone-uri Huawei cu aplicații Google vor putea, în continuare, să utilizeze și să descarce actualizările de aplicații furnizate de Google, a declarat un purtător de cuvânt al Google.

“Pentru utilizatorii serviciilor noastre, Google Play și protecția de securitate de la Google Play Protect vor continua să funcționeze pe dispozitivele existente Huawei”, a declarat purtătorul de cuvânt, fără a oferi detalii suplimentare.

Suspendarea ar putea afecta afacerile smartphone ale Huawei din afara Chinei, în condițiile în care gigantul tehnic va pierde imediat accesul la actualizările sistemului de operare Google Android. Viitoarele versiuni ale smartphone-urilor Huawei care rulează pe Android vor pierde și accesul la servicii populare, inclusiv la Magazinul Google Play și la aplicațiile Gmail și YouTube.

“Huawei va putea utiliza versiunea publică Android și nu va putea accesa aplicațiile și serviciile proprietare de la Google”, a spus sursa.

Administrația Trump a adăugat, joi, Huawei Technologies Co Ltd pe lista neagră a comerțului, introducând imediat restricții care vor face extrem de dificil pentru companie să facă afaceri cu omologii din S.U.A.

Vineri, Departamentul de Comerț din S.U.A. a declarat că intenționează să reducă restrângerile asupra Huawei pentru a “împiedica întreruperea operațiunilor și echipamentelor existente în rețea”. 

Într-un interviu acordat Reuters în martie, Eric Xu, președinte rotativ al Huawei, a declarat: “Indiferent de ce se întâmplă, Comunitatea Android nu are nici un drept legal de a bloca orice companie de la accesarea licenței sale open-source”.

Aplicațiile populare Google, cum ar fi Gmail, YouTube și browserul Chrome, disponibile prin Magazinul Google Play, vor dispărea de pe viitoarele telefoane Huawei, deoarece aceste servicii nu sunt acoperite de licența open source și necesită un acord comercial cu Google.

Cu toate acestea, utilizatorii dispozitivelor Huawei existente, care au acces la Magazinul Google Play, vor putea descărca în continuare actualizările de aplicații furnizate de Google. Aplicațiile, cum ar fi Gmail, sunt actualizate prin intermediul magazinului, spre deosebire de actualizările sistemului de operare, care de obicei sunt gestionate de producătorii de telefoane și de operatorii de telecomunicații, iar punerea pe lista  neagră a Huawei ar putea afecta acest lucru.
Impactul se așteaptă să fie minim pe piața chineză. Cele mai multe aplicații mobile Google sunt interzise în China, unde alternative sunt oferite de concurenții autohtoni cum ar fi Tencent și Baidu.

Afacerea europeană a companiei Huawei, cea de-a doua cea mai mare piață, ar putea fi afectată, deoarece Huawei licențiază aceste servicii de la Google în Europa.
“Utilizarea acestor aplicații este esențială pentru producătorii smartphone-urilor să rămână competitivi în regiuni precum Europa”, a declarat Geoff Blaber, vicepreședinte de cercetare, CCS Insight.

 

 

 

BVBStiri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (11/06/2021)

Investitie in actiunile Arctic Stream

MECANICA FINA SA (MECE) (11/06/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (11/06/2021)

Tranzactii de tipul celor enumerate la art. 19 din Reg. (UE) 596/2014