Update articol:

Reuters: Preţurile petrolului au atins maximele ultimelor şase săptămâni

https://oilprice.com https://oilprice.com

Preţurile futures ale petrolului au crescut pentru a cincea zi consecutiv, atingând maximele ultimelor şase săptămâni, pe baza optimismului că OPEC şi alţi producători vor conveni extinderea măsurilor de limitare a producţiei, pentru sprijinirea preţurilor, transmite Reuters.

Cotaţia petrolului Brent, la bursa din Londra, era în urcare cu 31 de cenţi, sau 0,5%, la 62,9  dolari pe baril, la ora 05:44 GMT, în timp ce preţul petrolului american CLc1 era în creştere cu 32 de cenți, sau 0,6%, la 58,17 dolari pe baril.

Preţul petrolului american a crescut luni cu peste 2%, iar cel al petrolului Brent cu 1,7%, piaţa reacţionând la numirea, duminică, a prinţului saudit Abdulaziz bin Salman în funcţia de ministru al Energiei. Prinţul Abdulaziz bin Salman, membru vechi al delegaţiei saudite la OPEC, a declarat că pilonii politicii Arabiei Saudite nu se vor schimba, iar acordul de limitare a producţiei de petrol cu 1,2 milioane de barili pe zi va fi menţinut.

Acesta a adăugat că aşa-numita alianţă OPEC+, formată din state ale OPEC şi din afara organizaţiei, între care Rusia, va continua pentru mult timp.

Dacă preţul petrolului va încheia tranzacţiile de marţi în urcare, ar marca cea mai lungă serie de creşteri de la sfârşitul lunii iulie, dar factorii negativi legaţi de răzoiul comercial dintre Washington şi Beijing se menţin.

O întâlnire a statelor din OPEC şi din OPEC+, din această săptămână, măreşte speranţele unor reduceri suplimentare ale producţiei, a declarat Stephen Innes, analist pentru regiunea Asia Pacific la firma AxiTrader.

Au existat îngrijorări cu privire la aderarea producătorilor la acordul de furnizare, deoarece membrii OPEC Irak și Nigeria și-au depășit cota în august, iar Rusia nu s-a conformat pe deplin. „Piețele vor trebui să înregistreze progrese concrete în ceea ce privește producția, chiar dacă economia mondială încetinește, pentru a susține câștigurile”, a declarat Jeffrey Halley, analist de piață senior la OANDA.

Directori participanţi la reuniunea Asia Pacific Petroleum Conference au declarat luni că se aşteaptă ca preţurile petrolului să continue să fie presate în acest an de incertitudinile legate de economia mondială, războiul comercial dintre Statele Unite şi China şi creşterea stocurilor în Statele Unite.

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Finalizare achizitie companie de proiect fotovoltaic - Vulturu

OMV PETROM S.A. (SNP) (06/02/2023)

Raport tranzactii cu parti afiliate 14 dec 2022 - 5 feb 2023

PROMATERIS S.A. (PPL) (06/02/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) S2 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (06/02/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 30.01.2023-03.02.2023

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Tranzactii intre parti afiliate DEER - OPCOM