Update articol:
Pierderile de pe Wall Street afectează pieţele globale

Reuters: Toate sectoarele din Europa s-au tranzacţionat în zona roșie

Toți indicii europeni majori sunt în această dimineaţă în picaj, cu scăderi cuprinse între 1,2% și 1,7%, potrivit presei internaţionale. FTSE MIB din Italia a deschis în scădere cu 1,5%, iar indicele Euro Stoxx 600 a atins cel mai scăzut nivel din ultimele 20 de luni.

Toate sectoarele din Europa s-au tranzacţionat în zona roșie, iar acțiunile de tehnologie au condus în topul pierderilor, în scădere cu 3,2%, după ce cele mai mari acţiuni de tehnologie din SUA au înregistrat pierderi mari peste noapte.

Randamentul obligațiunilor guvernamentale germane a scăzut cu șase puncte de bază joi dimineața.

Piețele globale au scăzut ieri, continuând pierderile abrupte înregistrate în sesiunea anterioară, deoarece investitorii se tem de creşterea rapidă a ratelor dobânzilor și de încetinirea creșterii economice globală.

Fondul Monetar Internațional a avertizat la începutul acestei săptămâni că sporirea tensiunilor comerciale, cum ar fi cele dintre SUA și China, ar putea duce la o „deteriorare bruscă a sentimentului de risc, declanșând o corecție pe scară largă a piețelor globale de capital și o înăsprire a condițiilor financiare globale”.