Update articol:

Acțiunile europene scad, pe măsură ce investitorii evaluează riscul de recesiune

Acțiunile europene au scăzut și astăzi, pe fondul temerilor că băncile centrale vor fi forțate să înăsprească politica monetară agresivă, inflația rămânând ridicată, potrivit CNBC.

Indicele Stoxx 600 paneuropean a scăzut cu 0,6% la mijlocul după-amiezii, după ce a urcat inițial cu 1% la începutul sesiunii și a scăzut cu până la 1,2% la începutul după-amiezii. Acțiunile de retail au scăzut cu 1,8%, în timp ce băncile au crescut cu 1,5%.

Piețele bursiere globale s-au zguduit luni, investitorii reacționând la potențialul unor majorări mai agresive ale ratelor băncilor centrale din Europa și Statele Unite, după ultimul raport privind inflația.

Indicele prețurilor de consum din SUA, publicat vineri pentru luna mai, a ajuns la 8,6% anual, reapărând temerile pieței că Rezerva Federală și alte bănci centrale vor crește ratele dobânzilor mai rapid, o mișcare care riscă să ducă economia globală în recesiune.

Acțiunile din Asia-Pacific au scăzut din nou, în tranzacțiile de marți dimineață, deși contractele futures din SUA au crescut luni seara.

Reuniune FED

În acest context, Rezerva Federală a SUA este esențială pentru acțiunile pieței din această săptămână, oficialii Fed întâlnindu-se marți și miercuri pentru a discuta următoarea lor mișcare de politică monetară.

Analiștii se așteaptă ca Comitetul Federal pentru Piață Deschisă să anunțe o creștere de cel puțin 50 de puncte de bază miercuri, după ce a majorat deja dobânzile de două ori în acest an, deși pariurile pe piață pentru o creștere de 75 de puncte de bază au crescut în lumina indicelui inflației de vineri.

Comitetul de politică monetară al Băncii Angliei va anunța joi ultima sa decizie privind rata dobânzii. Banca Japoniei, Banca Națională Elvețiană și BCB din Brazilia se întâlnesc, de asemenea, în această săptămână.

Din punct de vedere al datelor, inflația germană a accelerat în luna mai până la un maxim de cinci decenii de 7,9% de la an la an, după standardele naționale, potrivit cifrelor oficiale de marți.

Rata șomajului din Regatul Unit a crescut ușor în cele trei luni până în aprilie, la 3,8%, a anunțat marți Biroul Național de Statistică. Între timp, locurile de muncă vacante au crescut la un record de 1,3 milioane.

Acțiunile europene închid în scădere, acţiunile americane se prăbuşesc în deschidere, randamentele obligațiunilor cresc, pe măsură ce traderii sunt îngrijorați de o posibilă recesiune

 

BVB | Știri BVB

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (28/11/2022)

Completarea Convocatorului AGEA, convocata pentru data de 15/16 decembrie 2022

SOCEP S.A. (SOCP) (28/11/2022)

Plata dividend conform Hotarare AGOA 27.09.2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (28/11/2022)

Rascumparare actiuni proprii in perioada 21-25.11.2022

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (28/11/2022)

Convocare reuniune Consiliu de Administratie 7 decembrie 2022

MedLife S.A. (M) (28/11/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 21 -25 noiembrie 2022