Update articol:
FORUMUL ENERGIEI ONLINE

Robert Chircă, Romgaz: Strategia Romgaz vizează diversificarea, presupunând investiții de 15,7 miliarde lei, în următorii 7 ani (VIDEO)

Strategia Romgaz vizează diversificarea, presupunând investiții de 15,7 miliarde lei, în următorii 7 ani, a spus Robert Chircă, Director General Adjunct al Romgaz, la a doua ediție a Forumului Energiei Online organizat de Financial Intelligence, pe 10 iunie 2020.

 

Potrivit domniei sale, pandemia Covid 19, precum și faptul că am avut o iarnă caldă, au făcut ca Romgaz să fie la 50-60% din capacitate: “Acest lucru ne obligă să accelerăm anumite procese, vorbim despre diversificare, oportunități de creștere, astfel încât să utilizăm întregul potențial.

Strategia noastră vizează diversificarea, presupunând investiții de 15,7 miliarde lei în următorii 7 ani. Strategia este focusată pe zona de core business – să menținem producția, să reducem declinul.

Discutăm de parteneriate cu alte companii, atât pe zona Mării Negre, cât și altele”.

Domnul Chircă a menționat că Romgaz a început demersurile pentru diversificare în zona petrochimică, având o viziune inovatoare – posibilitatea transformării gazului natural în metanol: “Dorim realizarea unei investiții în construcția unei unități noi, de tip greenfield de producere metanol.

Avem în lucru si proiecte care acoperă zona de energie electrică – centrala Iernut, cu o capacitate de aproximativ 430 MW. Depunem toate eforturile ca, la sfârșitul anului, să producem la capacitate maximă. Avem în vizor și construcția unei noi centrale electrice în zona Mintia.

Vrem să ne mai diversificăm în zona eoliană, solară, geotermală, chiar și biogaz.”

Potrivit lui Robert Chircă, sunt câteva riscuri și constrângeri: “Nu există previziuni care să ne dea o direcție clară. Nu avem informații referitoare la modul în care va evolua pandemia de Covid.“

Domnul Chircă a mai spus că Romgaz încearcă să acopere 50% din planul de investiții din surse proprii, pentru restul urmând să apeleze la credite sau fonduri europene.

“Focusul va fi pe analizarea proiectelor de dezvoltare, astfel încât, în 2025, să ajungem la o dezvoltare sustenabilă“, a mai spus Robert Chircă.

Forumul Energiei Online by Financial Intelligence

Forumul Energiei Online by Financial Intelligence

Publicată de Financial Intelligence pe Miercuri, 10 iunie 2020

BVBStiri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (21/10/2021)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (21/10/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGEA 15/16 noiembrie 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (21/10/2021)

Prelungire mandate membri Directorat, numire membru provizoriu CS

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (21/10/2021)

Importanta utilizarii votului prin corespondenta AGA 28.10.2021

IAR SA Brasov (IARV) (21/10/2021)

Schimbare Componentei Consiliului de Administratie