Update articol:
La începutul acestui an, Simona Halep, Ion Ţiriac şi Ilie Năstase au pierdut procesul intentat Băncii Naţionale a României, cei trei sportivi dorind reincluderea Arenelor BNR în circuitul sportiv

Robert Turcescu: “Arenele BNR să fie rebotezate Arenele Simona Halep şi să fie reconstruit acolo un adevărat complex sportiv pentru tenis”

Foto Facebook Foto Facebook

Deputatul PMP Robert Turcescu a venit în această seară cu propunerea ca  ”Arenele BNR” să fie rebotezate cu numele ”Arenele Simona Halep”, iar cu această ocazie acestea să fie dărâmate și construit un adevărat complex dedicat tenisului. 

Fostul jurnalist a scris: «”Arenele BNR” ar putea fi rebotezate “Arenele Simona Halep” chiar de mâine. Şi tot de mâine ar trebui dărâmate şi reconstruit acolo un adevărat complex sportiv pentru tenis şi numai pentru tenis!»

Simona Halep a câştigat FINALA de la Wimbledon 2019

 

La începutul acestui an, Simona Halep, Ion Ţiriac şi Ilie Năstase au pierdut procesul intentat Băncii Naţionale a României, cei trei sportivi dorind reincluderea Arenelor BNR în circuitul sportiv. Tribunalul Bucureşti a găsit cererea acestora ca fiind “lipsită de interes”. Ţiriac a depus chiar și petiții oficiale la mai multe instituții ale statului, în care se contestă dreptul de proprietate asupra bazei din Cotroceni.

Vezi sentinţa aici:   

http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000796884&id_inst=3

Acțiunea a fost susținută de Daniel Zamfir, preşedintele Comisiei economice din Senat: “BNR, în deplină cunoştinţă de cauză şi cu complicitatea unor instituţii, a acţional ilegal timp de 27 de ani. Ilegalităţile au început în 1991, când s-a încheiat un protocol neacoperit de lege. Am aici documentele care evidenţiază acest lucru. Asta probează reaua credinţă a celor de la BNR. Un control făcut de Finanţe confirmă că acel Protocol a fost ilegal. Cel mai grav lucru e că premierul Tudose ştie şi îl aprobă pe Isărescu. În trecut, atât premierului Ponta cât şi lui Cioloş, Isărescu le solicitase 35 de milioane de euro şi invocă BNR un raport de evaluare pe care nu l-am văzut niciodată, deşi am solicitat să fie trimis la comisie”.

Dan Suciu, purtător de cuvânt al BNR, a declarat, în luna iunie,  după ce Ion Țiriac care a spus că „Banca Națională a României că ar fi intrat imediat după Revoluție fără drept în posesia bazei din Cotroceni”.

Dan Suciu a explicat: „Avem toate actele care dovedesc o proprietate a statului român pe care o are în administrare Banca Națională. Este proprietatea Băncii Naționale, care reprezintă statul român. Noi am preluat de la Ministerul Tineretului și Sportului doar readministrarea și imobilele care au fost construite în acea perioadă, pentru care am plătit o sumă. Aceasta e legea în țara asta, hai să o respectăm. În această perioadă se desfășoară competiții de tenis. În luna iulie, competiția de tenis feminină internațională se desfășoară pe aceste terenuri. Nu în arena centrală, dar pe celelalte terenuri. De ce nu în arena centrală? Pentru că acolo nu avem aviz ISU de funcționare a tribunelor. Tribunele acelea sunt complet afectate, ele trebuie dărâmate și construite altele. Am intrat în discuție cu Guvernul Ponta, Guvernul Cioloș, Guvernul Tudose să facem un schimb de terenuri pentru că nu putem să le punem la dispoziție în alt fel”.

 

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (28/07/2021)

Semnare contracte vanzare-cumparare actiuni

OMV PETROM S.A. (SNP) (28/07/2021)

Rezultate financiare semestriale S1 2021 (rezultate individuale OMV PETROM S.A.)

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (28/07/2021)

Situatia detaliata a investitiilor la 30.06.2021

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (28/07/2021)

Perioada inchisa tranzactionare: 29.07.2021 - 27.08.2021