Update articol:

Roboții Boston Dynamics au fost surprinși cum dansează în ritmurile anilor ’60 (video)

Roboții Boston Dynamics au fost filmați dansând, devenind virali pe net.

 

Boston Dynamics  a anunţat pe internet: “Toată echipa noastră s-a reunit pentru a sărbători începutul a ceea ce sperăm că va fi un an mai fericit: An Nou fericit de la noi, toți, la Boston Dynamics. www.BostonDynamics.com”.

Roboții Atlas și Spot ai companiei Boston Dynamics pot face o mulțime de lucruri: gimnastică, parkour, să deschidă ușa, să spele vasele și să muncească.

În luna decembrie, Hyundai Motor Group și președintele său au fost de acord să cumpere o participație de control în Boston Dynamics de la SoftBank Group Corp într-o afacere care evaluează producătorul de roboți din SUA la 1,1 miliarde de dolari.

Grupul producătorilor de automobile din Coreea de Sud a declarat că achiziția îl va ajuta să extindă automatizarea în fabricile sale de vehicule și să proiecteze mașini autonome, drone și roboți, deoarece încearcă să se transforme dintr-un producător într-un furnizor mai larg de servicii de mobilitate.

Hyundai Motor Group a declarat că acordul, care implică o nouă emisiune de acțiuni, va oferi companiei și șefului său o participație combinată de 80% la Boston Dynamics, în timp ce Softbank va păstra 20%.

Euisun Chung, nou-promovat președinte al Hyundai Motor Group, s-a angajat să reducă dependența de producția tradițională de mașini. El a spus că robotica va reprezenta 20% din viitoarele afaceri ale firmei, în timp ce producția de mașini ar reprezenta 50%, iar transportul aerian urban ar reprezenta restul de 30%.

Chung va deține o participație de 20% la Boston Dynamics, în timp ce Hyundai Motor și filialele sale Hyundai Mobis și Hyundai Glovis vor deține o participație de 60%.

Directorul executiv al Grupului Softbank, Masayoshi Son, a declarat că parteneriatul cu Hyundai Motor Group va accelera calea producătorului de roboți spre comercializare.

Boston Dynamics, care a fost lansat de la Massachusetts Institute of Technology în 1992, a fost cumpărat de Google în 2013 și vândut către SoftBank în 2017.

Printre produsele companiei se numără Spot, un robot de tip câine care poate urca scările. Firma a câștigat atenția presei, deși compania s-a străduit să construiască o afacere comercială.

Boston Dynamics a raportat o pierdere netă de 103 milioane de dolari pentru anul fiscal încheiat în martie 2020, extinzându-și pierderile cu peste 60% față de anul precedent.

Tranzacția, sub rezerva aprobărilor de reglementare și a altor condiții obișnuite de închidere, se așteaptă să se încheie până în iunie 2021.

Printre clienții Boston Dynamics se numără Ford Motor Co, care a închiriat doi roboți Spot în iulie ca parte a unui program pilot.

Acum un an, Ford Motor a declarat că a colaborat cu producătorul de robot ambulant Agility Robotics, deoarece proiectează o flotă planificată de autoutilitare de livrare cu conducere automată, care va lăsa pachete la ușile caselor oamenilor.

 

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022