Update articol:
COMUNICAT

Medicul Dorel Săndesc s-a implicat în organizarea primei caravane medicale desfășurate împreună cu un Festival de Rock

Dorel Săndesc, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă s-a implicat în acest weekend în organizarea primei caravane medicale desfășurate împreună cu un Festival de Rock. Botezat  “Anesthesia Rocks”, evenimentul s-a desfășurat la Brezoi (Vâlcea) și a strâns sute de participanți.

 Asociația pentru ATI “Aurel Mogoșeanu”, împreună cu UMF “V. Babeș” și cu Spitalul Județean din Timișoara au pus pe roate în acest weekend caravana medicală umanitară “Împreună pentru viață”, la Brezoi (Vâlcea). Evenimentul medical a fost …grefat pe evenimentul “Bikers for humanity Rock Fest”, având drept scop ajutorarea copiilor orfani. Printre vedetele invitate s-au numărat Cristi Minculescu alături de Iris, Cargo, Timpuri Noi, Phoenix, Bucovina, Compact, Anton, Celelalte Cuvinte și mulți alții.

Nu a fost doar un moment de relaxare și distracție, ci și unul salvator de vieți. În urma evaluării starii de sănătate a localnicilor, dar și a multora dintre cei veniți la Festival, zeci au fost descoperiți cu patologii de care nu știau (cardiace, respiratorii, tiroidiene, hematologice, neurologice, etc).

“Ce este important este că au fost descoperite la timp, deci vor putea să le trateze și astfel să evite complicații ireversibile sau chiar decesul”, ne-a spus Prof. Dr. Dorel Săndesc, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă.

Analizele și consultațiile (EKG, Spirometrie) au fost făcute de echipa medicală în cabinete medicale amenajate în cele două rulote speciale, aduse la Summer Camp Brezoi. De asemenea, au fost organizate și cursuri de prim-ajutor folosind manechinele de resuscitare profesionale aduse de la Timișoara.

Înainte de începerea Festivalului, caravana s-a oprit în Satul Călinești, unde au fost oferite consulturi de specialitate și explorări complexe – interne, cardiologie, neurologie, endocrinologie, ortopedie, optimetrie,  examinari ecografice, EKG, spirometrie, analize de laborator – pentru localnici, mulți dintre ei în vârstă.

“Am fost profund mișcat. Sunt oameni care nu au avut parte niciodată de o asemenea evaluare a stării de sănătate. Vreau să mulțumesc celor de la Hellimed, Lookoptik, Diamedix, Samsung Medical, care au oferit gratuit echipamente, reactivi, dar și specialiști care s-au alăturat echipei  formate din peste 30 de medici și personal medical”, a ținut să declare Săndesc, medic primar ATI și fost secretar de stat în Ministerul Sănătății.

De spus că toți oameni din Călinești descoperiți cu tulburări de vedere vor primi gratuit, prin curier, ochelarii potriviți, oferiți de compania Essilor.

“Un gând și pentru partenerii noștri tradiționali –  Profi și Cerealcom, prietenului Dan Popa de la RDP Consulting, mereu alături de caravenele noastre. Da, este o listă lungă de parteneri și prieteni, însă numai așa putem face ceva semnificativ pentru oameni, putem fi cu adevarat “Împreună pentru viață”’, a mai adăugat Săndesc, el însuși rocker înfocat și cel care i-a salvat viața solistului Iris, Cristi Minculescu în 2009.

În 2012, profesorul Săndesc a fost ales să facă parte din Comitetul executiv al Societăţii Mondiale de Anestezie, din care fac parte doar trei medici din Europa.

Săndesc, cunoscut pentru implicarea în organizarea unor evenimente caritabile periodice, consideră că cea mai mare realizare a sa este proiectul de finanţare a secţiilor de terapie intensivă implementat în 53 de spitale din ţară.

 

BVB | Știri BVB

MECANICA CEAHLAU (MECF) (08/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

PROMATERIS S.A. (PPL) (08/08/2022)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 02.08.2022

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (08/08/2022)

Structura actionariat la data de 31 iulie 2022

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (08/08/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (08/08/2022)

Rascumpararea actiuni proprii perioada 01-05.08.2022