Update articol:

Rogozin: Racheta nucleară SATAN nu va cere permisiunea de a zbura bulgarilor fricoși, românilor răzbunători sau muntenegrenilor care au trădat istoria noastră comună

Dmitri Rogozin, șeful programului spațial rusesc, a amenințat într-un mesaj publicat pe Twitter mai multe țări est-europene, printre care și România, după ce ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, şi-a anulat deplasarea în Serbia, deoarece Bulgaria, Macedonia de Nord şi Muntenegru au refuzat să lase avionul să folosească spaţiul aerian. 

În mesajul său, Rogozin amenință și România cu rachetele nucleare Sarmat.

„De ce este bună SARMAT? (n.red. noua rachetă nucleară a Moscovei) Pentru că nu le va cere permisiunea de a zbura bulgarilor fricoși, românilor răzbunători sau muntenegrenilor care au trădat istoria noastră comună. Asemenea și altor suedezi”, a scris Rogozin, pe Twitter.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a precizat luni că, din informaţiile deţinute de către Executiv, Autoritatea Aeronautică Civilă Română nu a primit nicio solicitare din partea autorităţilor ruse privind survolul vreunei aeronave care să îl transporte pe Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe.

Nu este pentru prima dată când Rogozin amenință țări membre NATO. „Într-un război nuclear, ţările NATO vor fi distruse de noi într-o jumătate de oră”, spunea Rogozin în urmă cu o lună.

Anularea vizitei lui Lavrov în Serbia a fost confirmată de un oficial de rang înalt al Ministerului de Externe rus, care a declarat pentru Interfax: „Diplomaţia noastră încă nu stăpâneşte teleportarea”.

Kremlinul califică închiderea spaţiului aerian pentru avionul lui Lavrov drept ”un act ostil”

 

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022