Update articol:

Lavrov şi-a anulat deplasarea în Serbia, deoarece Bulgaria, Macedonia de Nord şi Muntenegru au refuzat să lase avionul să folosească spaţiul aerian

Sursa foto: twitter.com/mfa_russia Serghei Lavrov/ Sursa foto: en.kremlin.ru
  • Delegația rusă era programată să poarte discuții la Belgrad, dar țările membre ale UE și NATO și-au închis spațiul aerian, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zakharova.

 

O vizită pe care ministrul rus de Externe Serghei Lavrov ar fi trebuit să o facă luni şi marţi în Serbia a fost anulată, trei dintre vecinii sârbilor, Bulgaria, Macedonia de Nord şi Muntenegru, refuzând să lase avionul să le folosească spaţiul aerian.

Lavrov urma să discute la Belgrad cu preşedintele Aleksandar Vucic.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a confirmat că țările care se învecinează cu Serbia și-au închis spațiul aerian aeronavei ministrului Serghei Lavrov.

“Țările care se învecinează cu Serbia au închis singura rută aeriană pentru aeronava lui Serghei Lavrov care urma să plece spre Serbia. Delegația rusă era programată să aibă discuții la Belgrad, dar țările membre ale UE și NATO și-au închis spațiul aerian”, a declarat Zakharova într-o emisiune în direct a canalului de televiziune italian La7 duminică seara.

Cotidianul sârb Veernje Novosti a anunţat mai devreme că Bulgaria, Macedonia de Nord și Muntenegru și-au închis spațiul aerian avionului lui Lavrov, care urma să plece spre Serbia.

Interdicţia cu privire la folosirea spaţiului aerian este o consecinţă a ofensivei militare a Rusiei în Ucraina.

Serbia este în continuare o ţară prietenă cu Rusia, astfel că nu s-a alăturat sancţiunilor decise de Uniunea Europeană şi Marea Britanie pentru ruşi. UE şi britanicii au închis spaţiul lor aerian pentru avioanele ruseşti, inclusiv pentru avioanele private ale oligarhilor. La fel ca alte ţări europene, Serbia primeşte gaz rusesc. La rândul său, Kremlinul susţine puternic refuzul Serbiei de a recunoaşte independenţa Kosovo.

 

BVB | Știri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (03/10/2022)

Raport tranzactii cu parti afiliate 29 august - 2 octombrie 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26.09.2022-30.09.2022

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (03/10/2022)

Notificare cu privire la numarul de titluri de participare aflate in circulatie

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 - 30 septembrie 2022