Update articol:

România ocupă locul 32 din 180, într-un clasament al ţărilor cu cele mai “verzi” economii

Romania economie verde Sursa foto: Facebook

România ocupă locul 32 din 180 în clasamentul care arată care sunt ţările cu cele mai “verzi” economii din lume, printre indicatorii luaţi în calcul numărându-se atenuarea schimbărilor climatice, gestionarea deşeurilor, calitatea apei şi a aerului, potrivit Agerpres.

“Acest top ia în calcul Indicele de Performanţă a Mediului pentru fiecare ţară, pe baza a 32 de categorii de indicatori şi a fost întocmit de Universitatea Yale. Printre indicatorii luaţi în calcul se numără: atenuarea schimbărilor climatice, gestionarea deşeurilor, calitatea apei şi a aerului. Conform acestor indicatori, România are un indice IPM de 64,7 şi se situează astfel, în primul sfert al clasamentului”, scrie pe propria pagină de Facebook, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

Potrivit sursei citate, acest indice confirmă că politicile de mediu sunt în corelare cu nivelul de trai. Astfel, ţările scandinave au indici IPM mari şi sunt cunoscute pentru venitul mare pe cap de locuitor.

“De exemplu, Danemarca are cel mai mare indice IPM (82,5) şi este prima din lume la rata de reducere a emisiilor de dioxid de carbon; Suedia conduce la tratarea deşeurilor şi reciclare; Danemarca, Finlanda, Olanda, Singapore şi Suedia sunt primele la tratarea apelor uzate”, menţionează ministerul de resort.

La baza topului, cu cele mai mici niveluri IPM, se află Coasta de Fildeş, Sierra Leone, Afganistan, Myanmar şi Liberia, cu IPM de 25 sau mai mic.

BVBStiri BVB

ELECTROARGES SA (ELGS) (13/04/2021)

Solicitare Completare Ordine de Zi - AGOA 26/27.04.2021 - versiune limba Engleza

CONPET SA (COTE) (12/04/2021)

Completarea ordinii de zi a AGOA din data de 28(29).04.2021 si B.V.C. 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (12/04/2021)

Actualizare lista preliminara persoane propuse pentru functia de administrator