Update articol:

Romarm: Faptul că în asocierea dintre ROMARM UM Plopeni și Beretta partea română deține 80% este o dovadă că această asociere nu are cum să fie făcută în deserviciul României

Faptul că în asocierea dintre filiala ROMARM UM Plopeni și Beretta partea română deține 80% este o dovadă că această asociere nu are cum să fie făcută în deserviciul României, a transmis Romarm, într-un comunicat de presă prin care dezavuează toate atacurile mediatice din ultimul timp pe tema asocierii dintre UM Plopeni și Beretta pentru fabricarea în România a armei de asalt ARX 160.

Comunicatul vine după ce, în presă, a apărut informația conform căreia DNA ar fi început audierile în cazul Beretta, în care ministrul Economiei Niculae Bădălău ar fi făcut lobby companiei italiene.

De altfel, Niculae Bădălău, ministrul Economiei, a scris joi, pe Facebook, că ”are conștiința împăcată” și că nu îi este frică de ”bișonii care fac gălăgie”,

Romarm a  transmis: “Cu toții știm că industria de apărare din România și deopotrivă și CN Romarm a trecut în cei 30 de ani de la revoluție printr-un proces amplu de restructurare dar și printr-o etapă de subfinanțare acută.

Soluția în aceste situații este de a căuta parteneri serioși recunoscuți care să vină cu finanțare și proiecte viabile!”

Potrivit companiei, proiectul fabricării în România a unei arme de asalt moderne, care, pe plan intern este capabilă să ofere soldaților români aflați în teatrele de operații o opțiune tactică de încredere, iar pe plan extern să fie un produs de calitate, cu valoare adăugată, capabil să reducă din dezechilibrele balanței comerciale, este o necesitate.

Compania a mai adaugat: “De asemenea, la Uzina Mecanică Plopeni, filială a CN ROMARM se află în derulare parteneriatul cu Beretta, unul serios, așezat pe principii solide și avantajoase pentru industria națională de apărare. Faptul că în asocierea dintre filiala ROMARM UM Plopeni și Beretta partea română deține 80% este o dovadă că această asociere nu are cum să fie făcută în deserviciul României. În plus filialele ROMARM vor beneficia de transfer tehnologic, ceea ce ne va permite să ne îmbunătățim portofoliul de produse și servicii. CN ROMARM SA se va asigura că în proiectul derulat cu Beretta vor fi implicate cât mai multe filiale ale sale, pentru a crește pe cât posibil gradul de dezvoltare și de integrare al industriei naționale de apărare, unde ROMARM este vârf de lance.

Pe viitor, în dezvoltarea acestui parteneriat se intenționează cooptarea celor două filiale ale companiei, respectiv: Uzina Mecanică Plopeni și Fabrica de Arme Cugir pentru realizarea platformei armei de asalt 5,56 NATO. În acest fel se vor îndeplini și condițiile de finantare din Fond european de apărare (trei întreprinderi din două state membre).

Reiterăm încă o data idea că investițiile pe care CN ROMARM SA le derulează în acest an, și pe care le are programate pentru anii următori, trebuie să fie susținute de proiecte de asociere corecte, precum cel cu Beretta, General Dinamycs, John Cokerill, Lonardo, Pro Optica, etc., pentru a permite industriei naționale de apărare să se relanseze în mod real, după o perioadă extrem de îndelungată de activitate redusă, în condițiile în care piața anului 2019 este una extrem de competitivă, în care activează actori economici globali care dovedesc o forță economică redutabilă.”

Niculae Badalau a scris, despre cazul Romarm: ”Nu mă voi lăsa intimidat și nu voi renunța la proiectele care sunt bune pentru industria românească, de apărare sau de minerit, indiferent cine este deranjat de ele. Vorba românului: nu mor caii când vor câinii. Măcar dacă ar fi niște pitbuli, acești câini. Dar ei sunt doar niște bișoni care fac gălăgie. Pot înțelege că sunt mulți deranjați de proiectele despre care am vorbit, și despre care voi continua să vorbesc. Ceea ce nu pot înțelege, și nici nu pot accepta, este să ne jucăm cu securitatea națională, cu siguranța sau înzestrarea soldaților români din teatrele de operații.

Am aflat în ultimele zile ba că am dosar la DNA pentru că aș fi făcut lobby pentru un proiect pe care l-am găsit în Ministerul Economiei, deci care fusese inițiat cu mult înainte să ajung eu ministru, ba că băiatul meu a ajuns prin Elveția sau prin SUA alături de ROMARM, ba că nu e bine să vreau să înființez o industrie metalurgică românească, ba că nu e bine să vreau să folosim cuprul pentru industria românească, în loc să-l exportăm, brut, în China. Mă rog, fiecare după cât îl duce capul. Sper că au fost bine plătiți pentru serviciile lor, suficient de bine cât să fi scăpat de rate sau să fi luat de o vacanță bună.

Cred că proiectul Beretta este unul bun pentru industria națională de apărare. Producem în România o armă modernă de asalt, pe care putem să o vindem oriunde în lume. Beneficiem și de transfer tehnologic. Putem să oferim soldaților care-și riscă viața o armă de încredere în condiții de luptă. Am conștiința împăcată că nu am făcut absolut nimic greșit în acest proiect. De fapt, lansez o provocare către toți cei care vântură minciuni despre DNA și proiectul armei de asalt produsă în România: Haideți să ne dăm întâlnire la DNA și să vedem cine are dreptate!

Eu nu sunt genul timid, iar bunul meu simț nu trebuie confundat cu altceva. Toți acești păpușari ai diferitelor grupuri de interese pun la grea încercare răbdarea tuturor celor care chiar urmăresc interesele legitime de securitate ale statului român. În final, o parafrază dintr-un film foarte bun: sper să se oprească din a promova minciuni despre mine, ca să nu încep să spun eu adevărul despre ei!”

Memorandumul de înțelegere care permite asocierea dintre Holdingul Beretta și Uzina Mecanică Plopeni, filială a CN Romarm SA, a fost semnat in iunie, la sediul Ministerului Economiei, de către Președintele Franco Gussalli Beretta, și Directorul General al Uzinei Mecanice Plopeni – Tiberiu Alexandru Pîrvu. 

Referindu-se la structura noii societăți mixte, Ministrul Economiei a explicat atunci:  „Structura societății mixte este: 80% Plopeni și 20% Beretta. În acest mod vom împărți și profiturile societății mixte. Beretta ne oferă rețeaua lor de reprezentare și distribuție: 52 de agenții în 52 de țări. La Plopeni va avea loc un transfer tehnologic în valoare de 6,5 milioane de euro. Vom crea peste 150 de locuri de muncă doar în Plopeni, pentru început se vor face 50 de noi angajări. Pe orizontala industriei vom implica mai multe companii românești și mă refer aici și la Societatea IOR SA, aflată tot în portofoliul Ministerului Economiei. Pe fiecare armă produsă în parteneriat cu Beretta la Plopeni putem să montăm o lunetă sau un dispozitiv de ochire produs la IOR, ceea ce înseamnă mai multă valoare adăugată și un impact economic semnificativ. În termeni de producție, ne așteptăm la 20.000 de bucăți pe an pentru arma de asalt de calibru 5,56 NATO”.

Actualizare: Uzina Mecanică Plopeni și Beretta Holding au pus bazele asocierii pentru producția armei de asalt ARX 160

BVBStiri BVB

ELECTROARGES SA (ELGS) (29/05/2020)

Incetare Mandat Reprezentanti Permanenti, Numire Reprezentanti Permanenti

TERAPLAST SA (TRP) (29/05/2020)

Rezultatul procesului de consultari cu sindicatul

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (29/05/2020)

Document informare - alocare actiuni

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (29/05/2020)

Raportare conform art. 69 alin. (1) din Legea 24/2017