Update articol:

Romgaz a semnalat Ambasadei Spaniei întârzierile de la Iernut și se pregătește să se judece cu asocierea DuroFelguera și Romelectro, dacă nu își respectă obligațiile

Actionarii Romgaz (SNG) au aprobat, ieri, achiziționarea de servicii juridice de consultanță, asistență și/sau reprezentare juridică externă a S.N.G.N. Romgaz S.A., într-un posibil litigiu cu asocierea DuroFelguera și Romelectro, având ca obiect dezvoltarea C.T.E. Iernut.

Construcția centralei noi a Romgaz de la Iernut este în întârziere, iar finalizarea va fi amânată cel puțin jumătate de an, potrivit ultimelor declatații oficiale.

Situația a fost semnalată și Ambasadei Spaniei, după cum ne-au confirmat oficialii Romgaz.

Producătorul naţional de gaze Romgaz, a semnat, în 2016, un contract în valoare de 268 de milioane de euro, fără TVA, cu firmele Duro Felguera şi Romelectro, pentru realizarea unei noi centrale pentru producerea energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut, potrivit e-nergia.ro.

Centrala ar fi trebuit să fie dată în folosinţă la începutul anului 2020, potrivit planurilor iniţiale, dar au apărut întârzieri, atât ca urmare a unor neînțelegeri între parteneri, cât, mai ales a unei prevederi din OUG 114 privind majorarea salariilor în construcţii, după cum declara directorul companiei, în august.

Centrala de la Iernut, cu o capacitate de 430 MW, ar fi, după finalizare, a doua investiţie greenfield în generarea de energie electrică din România de după căderea comunismului, după centrala în ciclu combinat a Petrom, de 860 MW.

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (27/11/2020)

Comunicat referitor la comentarii media

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (27/11/2020)

Autorizatie ASF - Modificare act constitutiv

ELECTROARGES SA (ELGS) (27/11/2020)

Prelungire mandat reprezentant permanent Benjamins United SRL