Update articol:
EXCLUSIV

Romlogic Technology, producător al unui aparat taxi inteligent, vizează listarea la BVB

*Compania a raportat afaceri de 4,5 milioane lei, în primele nouă luni din 2019
* Societatea a demarat procesul de extindere și pe piața globală încheiind parteneriate cu entități de profil din diferite țări, precum: Grecia, Malta, Danemarca, Suedia, Norvegia, Argentina, Indonezia și Arabia Saudită
*Romlogic vrea să comercializeze încă 20.000 aparate până la final de 2020 și să lanseze propriului sistem integrat de dispecerizare taxi GoCab

Romlogic Technology, deținută în proporție de 75% de SSIF BRK Financial Group împreună cu fondurile administrate de SAI Broker SA, are în vedere listarea pe Bursa de Valori București (BVB), în viitorul apropiat, respectiv accesarea pieței de capital pentru finanțare, după cum ne-a spus, în exclusivitate, Sorin Mușat, membru fondator și președinte al companiei.

Romlogic Technology a dezvoltat taximetrul inteligent – Equinox, aflat în prezent la cea de-a doua versiune – un aparat care înlocuiește multiple aparate necesare activității de taxi (aparat tradițional de taxat, navigație gps, tabletă/telefon pentru aplicații mobile, stație radio-emisie).

Afacerile companiei au urcat la 4,5 milioane lei, în primele nouă luni ale anului, față de 487.167 lei, în 2018, și 102.388 lei, în 2017, conform reprezentantului Romlogic, care a precizat că investiția inițială a fost de 265.000 euro.

Noile aparate taxi sunt construite în jurul unei platforme cu Android, ceea ce le permite integrarea unor funcţionalităţi care actualmente necesită echipamente dedicate. Potrivit lui Sorin Mușat, capacitatea de producţie din prezent poate fi uşor dimensionată în funcţie de vânzări, fără investiţii de capital semnificative: “Fiind fiscalizat, aparatul nostru oferă soluţia perfectă (din punct de vedere legal) pentru aceste categorii care desfăşoară activităţi comerciale în zona de taxi.”

Clienții Romlogic în România sunt deținătorii autorizațiilor de taxi, societățile partenere din rețeaua Romlogic și dispeceratele de taxi, potrivit lui Sorin Mușat.

Societatea a demarat procesul de extindere și pe piața globală încheiind parteneriate cu entități de profil din diferite țări, precum: Grecia, Malta, Danemarca, Suedia, Norvegia, Argentina, Indonezia și Arabia Saudită.

Referitor la contractele negociate extern, Sorin Mușat a detaliat: “U.A.E. – Proiect Taxi Abu Dhabi – coordonator guvernul – Wexoz – Romlogic (8 firme de taxi x 800 auto/fiecare) – stadiu POC2 (care include modificările tehnice impuse de condițiile locale specifice de climă și operare). (NDA [n.n. non disclosure agreement] semnat, intenție comenzi pentru 3.900-4.100 aparate) [n.n. {POC -o demonstrație live pe un eșantion mai mic pentru testarea produselor]. Potențialul estimat doar în Emiratele Unite Arabe este de 22.500 de aparate. Piața din Orientul Mijlociu este de 250.000 aparate. Rămâne un proiect de actualitate după implementarea TVA-ului de 5% în toate emiratele.

Grecia – Romlogic se află în curs de negociere a unui contract de distribuție cu unul dintre cei mai mari furnizori eleni de echipamente și servicii pentru taximetrie. Estimările clientului se ridică la un număr de 3-4.000 de aparate în decurs de 5 ani, cu înlocuirea aparaturii o dată la 2-3 ani.

Thailanda – Romlogic a semnat recent un NDA cu Seri Wathana Industry Co Ltd din Bangkok (grup industrial deținut privat cu activități în domeniul producerii și distribuției de dispozitive, piese și accesorii pentru industria constructoare de autoturisme) în vederea negocierii unui contract de furnizare de aparate Equinox V2 pentru piața tailandeză. Volumul total estimat se ridică la 100.000 de aparate.

Malta – coordonator proiect Ministerul de transport din Malta – 250 aparate în Malta și 50 în Gozo – stadiu negocieri/verificare compatibilități tehnice (trimis aparat de test). S-a externalizat proiectul catre o firmă autorizată de către ministerul de transport și suntem în faza oficializării comenzii.

Danermarca / Suedia – coordonator Nurt Agency (Dubai) – 1.950 de aparate în Copenhaga – stadiu Q1/2018 POC (trimis aparat de test). În urma celor 2 prezentări avute, Romlogic Technology a fost selectat ca furnizor pentru hardware. Se dorește implementarea noilor aparate până la sfârșitul lui 2019. Întreaga piață daneză este estimată la aproximativ 7.000 de aparate.

Liban – coordonator proiect Cabbis – Firma de software / taxi – 200 aparate – stadiu – negociere preț/integrare cu softul lor pe aparatul Romlogic Technology. Având sediul principal în Orientul Apropiat, compania parteneră Wexoz se va ocupa de implementare și POC.

America Latină – Ecuador – Coordonator Vonino U.S.A – Firma de taxi – 1.000 buc (potențial 8.000 de aparate) – stadiu negocieri Vonino U.S.A (trimis aparat de test);

India – Chennai – Asociația taximetriștilor locali – coordonator Wexoz – negocieri / POC (potențial 7.000 unități);

Italia – WIND – coordonator Vonino Italia – stadiu: se pregătește Demo – certificare fiscală națională (schimb de documente și a fost trimis aparat de demo la Vonino Italia);

Kosovo – coordonator N.T.S.H Eternet – potențial piață 3.000 unități – stadiu: negociere de preț și discuții cu privire la partea tehnică (verificări compatibilități de natură legală specifică pentru țara respectivă).

Argentina – Buenos Aires – coordonator guvernul din Buenos Aires – Romlogic / Nivel Electronica – guvernul din Argentina dorește modernizarea sistemului de taxi prin introducerea unor dispozitive inteligente dar și a unui sistem informatic conectat cu infrastructura locală. Se pregătește un POC pentru luna februarie 2020, potențialul proiectului este 36.000 unități în 3 ani.“

Romlogic Technology intenționează alocarea de resurse suplimentare pentru accederea pe cât mai multe piețe la nivel global.

Afacerea este finanțată prin obligațiuni, împrumuturi acționari, factoring, vânzări directe, după cum ne-a spus președintele companiei.

În planurile de viitor ale companiei, se găsește vânzarea de hardware Equinox-P v2. Sorin Mușat ne-a spus: “Ultimele modificări ale codului fiscal conduc la necesitatea schimbării tuturor caselor de marcat, inclusiv a taximetrelor, cu echipamente care dețin un sistem de jurnal electronic. La nivel național, sunt eliberate aproximativ 70.000 de licențe de taxi, iar din informațiile deținute doar aproximativ 20% dintre deținătorii de licențe și-au schimbat aparatele de taxat. Pe piața din România, sunt disponibile la vânzare 4 tipuri de aparate de taxat care sunt utilizate în serviciile de taximetrie.
Distribuția la nivel național este realizată printr-o rețea de distribuție și service formată din 60 de parteneri. Ne propunem să comercializăm încă 20.000 aparate până la final de 2020.”

De asemenea, potrivit președintelui Romlogic, în plan este și lansarea propriului sistem integrat de dispecerizare taxi GoCab, cu urmatoarele componente: 1. Aplicație pentru client pe Android, 2. Aplicație pentru client pe iOS (Iphone), 3. Aplicație pentru șofer pe Android (integrat în Equinox-P), 4. Aplicație customizată pentru dispecerat pe Android / Html5, 5. Aplicație pentru administrare parc auto (WebAdmin), 6. Aplicație gestionare server.

În dezvoltare, Romlogic mai are următoarele proiecte: “1.Integrare parte fiscală (taximetru) cu plată cu card bancar prin intermediul aplicației de client – sistem similar uber disponibil prin intermediul sistemului propriu pe care Romlogic urmează să îl lanseze până la sfârșitul anului folosing Libra Pay.

  1. Aplicație Voip pentru comunicare cu dispeceratele
  2. Statistici obținute prin raportare informații provenite din CAN-ul (n.n.protocol de comunicație folosit în zona automotive) mașinii cu privire la detalii precum (temperatura apa motor, lipsa ulei motor, accelerații bruște, frânări bruște, alte defecțiuni ale mașinii disponibile în ECU mașinii (n.n. calculatorul mașinii) pe care se montează aparatul Equinox.”

În acționariatul Romlogic, se mai găsește Radu-Mihai Moișan, cu 18%.

BVBStiri BVB

ELECTROARGES SA (ELGS) (12/08/2020)

Raport curent - Decizie ASF - Referitor solicitare Tudor Dumitru

CONPET SA (COTE) (12/08/2020)

Disponibilitate raport S1 2020

TERAPLAST SA (TRP) (12/08/2020)

Convocare AGAO - 14.09.2020

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (12/08/2020)

Actualizare date personale membru Consiliul de Supraveghere