Update articol:

Rompetrol alocă 100 de locuri de muncă tinerilor care ies din sistemul de plasament

Rompetrol alocă 100 de locuri de muncă la nivel naţional tinerilor cu vârsta între 18-25 de ani care ies din sistemul de plasament de stat, potrivit unui comunicat remis luni de Rompetrol Downstream.

KMG International, grup din care face parte Rompetrol, a iniţiat acest proiect în cadrul strategiei de sustenabilitate privind reducerea inegalităţilor, oferirea de condiţii de muncă decente şi creşterea economică, în conformitate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă 8 şi 10 ale ONU care vizează incluziunea socială şi şanse egale pentru grupurile vulnerabile.

Proiectul se adresează tinerilor care au absolvit liceul şi oferă poziţii de lucrători comerciali, bucătari sau barista, persoanele interesate putând aplica prin emailuri la adresa angajari@rompetrol.com.

Totodată, pot transmite recomandări de angajare atât ONG-urile care lucrează cu tinerii din sistemul de stat, cât şi direcţiile generale locale de asistenţă socială.

Directorul de HR al KMG International, Gina Cruceru, a explicat că aceste poziţii oferă toate beneficiile incluse într-un contract de angajare.

“Prin intermediul acestui proiect ne dorim să dăm tinerilor posibilitatea de a deveni membri egali ai societăţii, să le arătăm că pot învăţa şi munci, că li se oferă o şansă. Toţi tinerii vor beneficia de pregătire completă şi de tot sprijinul necesar pentru a deveni membri ai echipei Rompetrol; vor avea venituri constante, asigurări de sănătate şi toate beneficiile pe care le oferă un contract de angajare”, a declarat reprezentanta KMG International, citată în comunicat.

Potrivit Rompetrol, ca parte a strategiei de Corporate Social Responsability, KMG International sprijină Organizaţia Umanitară Concordia din Prahova, un ONG care lucrează de peste 30 de ani în comunităţile dezavantajate pentru a ajuta copiii şi tinerii să înceapă o nouă viaţă, oferind educaţie şi formare în case de tip familial, centre de zi şi şcoli.

Directorul executiv al organizaţiei, Diana Certan, a subliniat că tinerii care părăsesc sistemul de îngrijire îşi găsesc cu greu un loc de muncă.

“Din cauza discriminării, a poziţiei de start nefavorabile şi a prejudecăţilor puternice, acestor tineri care părăsesc sistemul de plasament de stat le este greu să găsească de lucru şi să îşi câştige existenţa. Pandemia de coronavirus care a afectat întreaga lume, a afectat şi grupurile vulnerabile, venind cu riscuri şi mai mari. Rompetrol este acum o şansă pentru ei, de a obţine locuri de muncă, independenţă şi stabilitate, iar abordarea lor corporativă, de mare impact sistemic, este de apreciat”, a declarat directorul executiv al Organizaţiei Umanitare Concordia, citată în comunicat.

Rompetrol Downstream operează o reţea de 165 de staţii la nivel naţional şi are peste 2.600 de angajaţi, persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 71 de ani, dintre care 63% sunt femei.

BVB | Știri BVB

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (22/03/2023)

Convocare AGA O & E 28 aprilie / 2mai 2023

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (22/03/2023)

Litigiu dosar 4100/118/2022

CARBOCHIM S.A. (CBC) (22/03/2023)

Erata la Convocatorul AGA O & E - 26/27.04.2024

UZTEL S.A. (UZT) (22/03/2023)

Procedura insolventei la cererea debitorului