Update articol:

Rompetrol: Operațiunile IT au fost parțial restaurate în urma atacului cibernetic din 7 martie

hdr

KMG – Rompetrol informează că operațiunile specifice sistemelor IT din cadrul companiei au fost parțial restaurate în urma atacului cibernetic complex, de tip ransomware, care a avut loc pe 7 martie.

Compania a transmis: “Echipa internă de specialiști cu suportul colaboratorilor noștri este în curs de finalizare a restaurării platformelor digitale la nivelul întregului Grup.

În acest moment, serviciul Fill&Go, atât pentru flote, cât și pentru persoanele fizice este funcțional în România, respectiv alimentarea prin card și prin inel.

Remedierea acestor sisteme a fost prioritară pentru noi, având în vedere impactul asupra activității clienților și partenerilor noștri de afaceri.

Dorim să mulțumim tuturor pentru răbdarea și intelegerea situației și vă asigurăm că este un efort neîntrerupt pentru remedierea situației.

Menționăm că activitatea operațională a rafinăriilor  Petromidia și Vega nu a fost afectată de acest atac cibernetic, iar în perioada 11 martie – 3 aprilie  se desfășoară revizia tehnologică planificată. În toată această perioadă, compania va continua să își onoreze obligațiile contractuale, livrările de produse petroliere către clienți urmând a fi asigurate din stocurile proprii sau cu sprijinul diviziei de trading a Grupului KMG Internațional.

Suntem optimiști că vom implementa cu succes toate măsurile de restabilire a sistemelor digitale, compania având deja instalată la nivelul serverelor o soluție de securitate cibernetică complexă. De asemenea, am luat măsuri suplimentare de securizare a datelor recuperate.

Pe parcursul acestui demers, am furnizat autorităților responsabile informațiile necesare și utile care să contribuie la prevenirea unor astfel de situații la nivel local, având în vedere creșterea numărului de amenințări cibernetice, pe fondul intensei digitalizări din ultimii ani.”

Cifra de afaceri brută atinsă de Rompetrol Rafinare (RRC), în 2021, a fost de aproximativ 4,62 miliarde de dolari, în creștere cu 33% față de 2020, iar profitul operațional (EBITDA) a fost de circa 106,8 milioane de dolari. În aceeași perioadă, rezultatul net a înregistrat o valoare negativă de 186,8 milioane de dolari.

Rompetrol Rafinare face parte din Grupul KMG International NV.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (20/03/2023)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

BIOFARM S.A. (BIO) (20/03/2023)

Convocare AGA O & E 26/27.04.2023 (data de referinta 13.04.2023)

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/03/2023)

VAN la data 31.01.2023 - date finale

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (20/03/2023)

Schimbari in Consiliul de Administratie

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (20/03/2023)

Schimbari in conducerea societatii