Update articol:

Ronshine, încă un dezvoltator imobiliar chinez, nu plătește dobânzi la două emisiuni de obligațiuni

China beijing China

Dezvoltatorul imobiliar chinez Ronshine China Holdings Ltd (3301.HK) nu a plătit dobânzi pentru emisiunile de obligaţiuni cu maturitate în iunie 2023 și decembrie 2023, în valoare totală de 27,9 milioane de dolari, aceasta fiind cea mai recentă lovitură adusă pieței imobiliare din China, aflată în mare dificultate, potrivit Reuters.

Ronshine nu a plătit o dobândă de 12,798 milioane de dolari pentru titlurile senior cu o dobândă de 8,1%, având maturitate în iunie 2023, care au devenit scadente şi plătibile pe 9 iunie şi au o perioadă de graţie de 30 de zile pentru plata dobânzii, a spus într-o declaraţie HKEx, duminică târziu.

Compania a mai spus că nu a plătit o dobândă de 15,07 milioane de dolari la titlurile senior de 7,35%, cu maturitate în decembrie 2023, care au devenit scadente și plătibile pe 15 iunie și are o perioadă de grație de 30 de zile pentru a plăti dobânda.

În contextul poziţiei sale actuale de lichiditate, grupul nu poate garanta că va putea îndeplini obligaţiile de rambursare a dobânzii la titlurile senior menţionate mai sus şi la alte titluri senior, la scadenţă sau în perioada de graţie relevantă”, a spus preşedintele companiei Ou Zonghong.

Ronshine a spus că nu a primit nicio notificare până acum cu privire la rambursarea accelerată de la deţinătorii obligaţiunilor cu maturitate în iunie 2023 şi în decembrie 2023.

Dezvoltatorul speră că creditorii îi vor acorda un anumit timp-tampon pentru a rezolva problemele de finanţare şi intenţionează să angajeze consilieri externi pentru a explora soluţii fezabile cu creditorii externi, pentru a căuta o soluţie la datoriile relevante.

Declaraţia a venit la o săptămână după ce dezvoltatorul rival Shimao Group a declarat că a ratat plata dobânzii şi a principalului unei emisiuni de obligaţiuni offshore de 1 miliard de dolari.

Sectorul imobiliar al Chinei a fost lovit de o serie de nerespectări ale obligaţiilor de plată a datoriilor externe, cazul cel mai notoriu fiind cel al China Evergrande Group, cândva cel mai vândut dezvoltator al ţării, dar care acum este cea mai îndatorată companie imobiliară din lume.

Trei dintre primii cinci emitenți – Evergrande, Kaisa Group (1638.HK) și Sunac China (1918.HK) – nu şi-au îndeplinit obligaţiile privind obligațiunile lor în dolari.