Update articol:

Rusia avertizează Occidentul: Nu ne mai puneți răbdarea la încercare (Reuters)

Putin Sursa foto: Twitter

Rusia a avertizat joi Occidentul că va exista un răspuns militar dur la orice alt atac asupra teritoriului rus, acuzând Statele Unite și aliații săi cheie că subminează securitatea europeană, instigând în mod deschis Ucraina să atace Rusia, potrivit Reuters.

Invazia Ucrainei de către Rusia din 24 februarie a ucis mii de oameni, a strămutat alte milioane și a stârnit temeri privind cea mai serioasă confruntare dintre Rusia și Statele Unite de la criza rachetelor din Cuba din 1962.

La două luni de când Rusia a invadat Ucraina, Rusia a raportat în ultimele zile ceea ce spune că sunt o serie de atacuri ale forțelor ucrainene asupra regiunilor ruse care se învecinează cu Ucraina și a avertizat că astfel de atacuri riscă o escaladare semnificativă, conform Reuters.

Ucraina nu a asumat direct responsabilitatea, dar afirmă că incidentele sunt o compensare, în timp ce Rusia a fost umbrită de declarațiile din partea Marii Britanii, membră NATO, conform căreia este legitim ca Ucraina să vizeze logistica rusă.

„Occidentul solicită în mod deschis Kievului să atace Rusia, inclusiv cu ajutorul armelor primite din țările NATO”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zakharova, reporterilor la Moscova.

— Vă sfătuiesc să nu ne mai puneți răbdarea la încercare, a mai spus Maria Zakharova.

Kremlinul a spus că încercările occidentale – și în special britanice – de a furniza arme grele Ucrainei amenință securitatea Europei.

„În sine, tendința de a pompa arme, inclusiv arme grele, în Ucraina și în alte țări sunt acțiuni care amenință securitatea continentului și provoacă instabilitate”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Serghei Naryshkin, șeful Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), a acuzat Statele Unite și Polonia că complotează pentru a obține o sferă de influență în Ucraina, cel mai puternic semnal de la Moscova că războiul s-ar putea încheia cu împărțirea forțată a Ucrainei între Occident și Rusia.

AVERTISMENTUL MOSCOVEI

Ministerul rus al Apărării a declarat marți că, dacă astfel de atacuri vor continua, Moscova va viza centrele de luare a deciziilor din Ucraina, inclusiv cele în care sunt consilierii occidentali care ajută Kievul.

„Capitalele Kiev și Occidentul  ar trebui să ia în serios declarația Ministerului Apărării conform căreia incitarea în continuare a Ucrainei să lovească teritoriul rus va duce cu siguranță la un răspuns dur din partea Rusiei”, a spus Zakharova.

Zakharova l-a prezentat pe președintele ucrainean Volodymyr Zelenski drept o marionetă a Occidentului, care este folosit de Statele Unite pentru a amenința Rusia.

Statele Unite au exclus să-și trimită forțele proprii sau ale NATO în Ucraina, dar Washingtonul și aliații săi europeni au furnizat Kievului arme, cum ar fi drone, artilerie grea Howitzer, antiaeriene Stinger și rachete antitanc Javelin.

Asistența totală de securitate a SUA de la invazie se ridică la aproximativ 3,7 miliarde de dolari, a spus un oficial american.

Pravda: Polonia și România, primele candidate pentru lovituri cu rachete Kalibr

 

 

BVB | Știri BVB

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (04/10/2022)

Renuntare mandat membru al Comitetului de Audit

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (04/10/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (04/10/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

Erste Group Bank AG (EBS) (04/10/2022)

Notificare - detineri < 5%