Update articol:

Rusia condamnă “xenofobia” Letoniei, după ce parlamentul său a declarat-o ‘stat care susţine terorismul’

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe/ Sursa foto: Telegram Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe/ Sursa foto: Twitter

Rusia a condamnat joi rezoluţia adoptată de parlamentul leton care desemnează Rusia “stat care susţine terorismul”, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

“Având în vedere că nu există substanţă, ci doar xenofobie bestială, în spatele acestei decizii, este necesar să-i numim pe ideologi neonazişti”, a postat pe Telegram purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

Rezoluţia menţionează că “Letonia recunoaşte acţiunile Rusiei în Ucraina drept un genocid ţintit împotriva poporului ucrainean” şi cheamă la creşterea susţinerii militare, financiare, umanitare şi diplomatice pentru Ucraina.

Rusia pretinde că a fost nevoită să-şi trimită forţele armate în Ucraina pentru a “denazifica” o ţară despre care susţine că este condusă de neonazişti, termen pe care l-a folosit şi pentru a-i categorisi pe criticii săi din ţările baltice.

Ucraina şi Occidentul au respins utilizarea acestui termen de către Rusia drept propagandă menită să justifice un război de cucerire în stil imperialist, comparându-i pe ucraineni cu invadatorii nazişti germani din Al Doilea Război Mondial.

Seimul (parlamentul) Letoniei a declarat Rusia “stat care susţine terorismul” şi a cerut UE să nu mai elibereze vize ruşilor

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022