Update articol:

Rusia este pregătită pentru dialog cu Occidentul privind garanțiile de securitate — Serghei Ryabkov

rusia
  • Potrivit lui Serghei Ryabkov, Rusia și SUA mențin în prezent dialogul, mai ales prin ambasade

 

Rusia este pregătită pentru dialog cu Occidentul în ceea ce privește garanțiile de securitate și problemele de stabilitate strategică, a declarat joi pentru RBC viceministrul de externe Serghei Ryabkov, potrivit TASS.

“Suntem pregătiți pentru dialog în ceea ce priveşte aceste aspecte (n.r. garanții de securitate – TASS), precum și pe probleme legate de stabilitatea strategică. Regretăm că colegii noștri de la Washington au luat decizia – și au anunțat-o în urmă cu câteva zile – de a suspenda aceste contacte”, a subliniat el.

“Continuăm să lucrăm cu calm și încredere, avem obiective specifice de îndeplinit. Nimeni nu întrerupe dialogul cu SUA, dar canalele de dialog sunt o problemă separată care depinde de obiectivele cu care ne confruntăm”, a subliniat el.

Potrivit lui Ryabkov, Rusia și SUA mențin în prezent dialogul mai ales prin ambasade. „Nu avem motive să credem că acest algoritm se va schimba în viitorul apropiat”, a menționat el.

Pe 17 decembrie 2021, Ministerul rus de Externe a lansat proiecte de acorduri privind garanțiile de securitate pe care Moscova se așteaptă să le primească de la Washington și NATO. Documentele obligă în special NATO să-și înceteze expansiunea spre est și să-și readucă infrastructura militară la granițele din 1997. Statele Unite și NATO au transmis Moscovei răspunsurile scrise la propunerile de securitate ale Rusiei la 26 ianuarie 2022. Occidentul nu a reușit să facă concesii cruciale, a declarat Rusia în propriul răspuns din februarie.

 

BVB | Știri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (03/10/2022)

Raport tranzactii cu parti afiliate 29 august - 2 octombrie 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26.09.2022-30.09.2022

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (03/10/2022)

Notificare cu privire la numarul de titluri de participare aflate in circulatie

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 - 30 septembrie 2022