Update articol:

Rusia joacă un rol cheie în lupta împotriva terorismului – diplomat chinez (TASS)

BEIJING, CHINA – MARCH 21, 2018: Chinese Foreign Ministry Spokesperson Hua Chunying holds a weekly press briefing. Artyom Ivanov/TASS Êèòàé. Ïåêèí. 23 ìàðòà 2018. Îôèöèàëüíûé ïðåäñòàâèòåëü Ìèíèñòåðñòâà èíîñòðàííûõ äåë Êèòàÿ Õóà ×óíüèí âî âðåìÿ áðèôèíãà. Àðòåì Èâàíîâ/ÒÀÑÑ
  • „Minciuna rău intenționată a Statelor Unite nu va schimba asta în niciun fel”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului chinez de Externe, Hua Chunying.

 

Rusia este o forță motrice importantă în lupta comunității globale împotriva terorismului, iar calomnia vicioasă a Statelor Unite nu va schimba acest lucru, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt a Ministerului chinez de Externe, Hua Chunying, într-un briefing, comentând apelurile din Senatul Congresului SUA de a declara Rusia un stat sponsor al terorismului.

„Rusia este o forță importantă în lupta comunității internaționale împotriva terorismului și joacă un rol activ și constructiv în combaterea amenințării teroriste”, a spus diplomatul. „Minciuna rău intenționată a Statelor Unite nu va schimba asta în niciun fel”, a adăugat ea.

Hua Chunying a spus că toată lumea știe că Statele Unite au etichetat întotdeauna în mod arbitrar alte țări. Potrivit diplomatului, SUA este obișnuită să țină prelegeri altora și să aducă diverse tipuri de acuzații nefondate altor țări pentru a face presiuni, a le descuraja și a le hărțui.

Pe 27 iulie, Senatul SUA a adoptat o rezoluție prin care cere Departamentului de Stat să recunoască Rusia drept sponsor de stat al terorismului, motivând-o de evoluțiile din Cecenia, Georgia, Siria și Ucraina. Lista sponsorilor terorismului ar putea include state care, potrivit SUA, „au susținut în mod repetat acte de terorism internațional”. Pe 28 iulie, un grup de congresmeni din ambele partide au anunțat că intenționează să trimită un document similar la examinare Camerei Reprezentanților.

Comentând informațiile, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a spus că Rusia este pregătită pentru orice evoluție a situației cu Statele Unite. Potrivit acesteia, dacă Washingtonul decide să rupă relațiile diplomatice, Moscova va supraviețui.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022