Update articol:

Rusia: Kim Jong Un, primit de ministrul rus al Apărării la Vladivostok

Sursa foto: kcnawatch.org

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a sosit sâmbătă la Vladivostok, în Extremul Orient rus, unde a fost primit de ministrul Apărării Serghei Şoigu, a anunţat agenţia oficială de presă Tass citată de Reuters şi AFP, potrivit Agerpres.

Kim Jong Un, care efectuează în Rusia prima sa călătorie în străinătate de la începutul pandemiei de COVID-19, a sosit pe aeroportul Knevichi din Vladisvostok venind din oraşul Komsomolsk pe Amur, unde a vizitat vineri fabrici de avioane, a indicat Tass.

Miercuri, preşedintele rus Vladimir Putin şi liderul nord-coreean Kim Jong Un au căzut de acord asupra unei cooperări mai strânse, pe fondul temerilor Occidentului că Phenianul ar putea furniza Moscovei muniţie pentru a fi folosită în războiul ei împotriva Ucrainei. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a negat că s-ar fi ajuns la o înţelegere militară între cei doi lideri.

Continuând vizita în estul Rusiei, Kim Jong Un a inspectat cel mai recent avion de luptă rusesc Suhoi Su-57 la Komsomolsk pe Amur. Potrivit informaţiilor publicate de ministrul rus al Industriei Denis Manturov, Moscova îşi propune să coopereze cu Phenianul în producţia de aeronave.

Lui Kim i s-au arătat facilităţi de producţie pentru Su-35 şi Su-57, devenind doar al doilea vizitator străin care inspectează cabina de pilotaj a aparatului Su-57 după preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

După ce asistat la un zbor demonstrativ al unui Su-35, trenul blindat al lui Kim a părăsit oraşul îndreptându-se spre Vladivostok, potrivit presei ruse.

BVB | Știri BVB

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (25/09/2023)

TTS a fost nominalizata pentru "European Small & Mid-Cap Awards 2023"

VES SA (VESY) (22/09/2023)

Retragerea dintr-o activitate principala

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (22/09/2023)

Completarea Convocatorului AGEA din 09/10 octombrie 2023

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (SIF5) (22/09/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni la Sinterom S.A.