Update articol:

Rusia nu este ”intimidată” de consolidarea prezenţei militare americane în Europa (Riabkov)

Serghei Riabkov Sursa foto: russiancouncil.ru/en/sergey-ryabkov

Rusia a anunţat miercuri că nu este ”intimidată” de anunţul preşedintelui SUA, Joe Biden, privind o consolidare viitoare a prezenţei militare americane în Europa pe fondul puternicelor tensiuni cu Moscova, relatează AFP.

“Cei care propun astfel de decizii au iluzia că Rusia va putea fi intimidată într-un mod implicit: nu vor reuşi acest lucru”, a spus ministrul rus adjunct al afacerilor externe, Serghei Riabkov. “Nu va avea niciun rezultat, nu rezultatele pe care ei contează în urma acestor eforturi”, a adăugat el, potrivit Agerpres.

Miercuri, Biden a anunţat că SUA “îşi vor consolida poziţia lor militară în Europa” pentru ca NATO să poată “răspunde ameninţărilor venind din toate direcţiile şi toate domeniile”.

Prezenţa americană în oameni şi în capacităţi va fi consolidată în Spania, în Polonia, în România, în ţările baltice, în Regatul Unit, în Germania şi în Italia, a spus el, fără a furniza cifre.

Acest anunţ, făcut la Madrid la summitul NATO, intervine în plină criză între Rusia şi occidentali după declanşarea, la sfârşitul lui februarie, a unei ofensive militare a Rusiei împotriva Ucrainei.

“Securitatea ţărilor unde contingentele (americane) suplimentare vor fi desfăşurate nu va fi întărită”, a declarat Riabkov. “Ceea ce se întâmplă în prezent va duce fără îndoială la măsuri din partea noastră drept răspuns”, a adăugat el, fără a furniza alte amănunte.

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (17/08/2022)

Publicarea numarului total al actiunilor emise si al drepturilor de vot asociate

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (17/08/2022)

Inceperea primei etape a programului de rascumparare actiuni proprii

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (17/08/2022)

Incetarea temporara activitate platforma Borzesti

SOCEP S.A. (SOCP) (17/08/2022)

Convocare AGA O & E 27/28.09.2022