Update articol:

Rusia: TikTok, condamnată la o amendă pentru apeluri la protest adresate unor minori

https://pixabay.com/ https://pixabay.com/

Un tribunal rus a condamnat marţi platforma chineză TikTok la plata unei amenzi de 2,6 milioane de ruble (circa 29.000 euro), sub acuzaţia că nu a eliminat apeluri adresate unor minori de a participa la manifestaţiile de susţinere a opozantului Aleksei Navalnîi, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Decizia tribunalului Taganski din Moscova, făcută publică pe contul său de Telegram, este cel mai recent episod al tensiunilor dintre autorităţile ruse şi giganţii sectorului IT.

Şedinţa vizând compania Telegram, pentru motive similare, a fost amânată pentru 12 mai, a indicat instanţa.

În ianuarie, “jandarmul” rus al companiilor de telecomunicaţii, Rozkomnadzor, a denunţat publicarea pe mai multe reţele sociale a unor apeluri care “incitau minori” să participe la manifestaţii de susţinere a lui Navalnîi, după arestarea sa, iar în martie a dat în judecată TikTok, Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Vkontake şi Youtube “pentru că nu au suprimat aceste mesaje sau nu le-au suprimat la timp”.

Săptămâna trecută, Twitter a fost condamnată să plătească aproape 100.000 de euro, iar luni Roskomnadzor a anunţat încetinirea vitezei de accesare a reţelei sociale americane, acuzată că nu a suprimat postări ‘ilegale’ cu privire la droguri, suicid şi cu caracter pornografic. Totuşi, forul rus a exclus, deocamdată, o blocare totală a Twitter, date fiind “primele măsuri” pe care le-a luat aceasta, respectiv ştergerea unei “părţi semnificative” din mesajele interzise.

Aceste evoluţii ilustrează tensiunile crescânde dintre Moscova şi marile reţele sociale, Rusia denunţând puterea pe care o exercită acestea şi modul în care moderează conţinuturile, mai ales cele politice, notează AFP. Twitter, Facebook, dar şi Google au fost deja amendate în repetate rânduri, cu sume mergând până la câteva zeci de mii de euro, dar care rămân derizorii comparativ cu beneficiile aduse, mai menţionează France Presse.

BVBStiri BVB

UCM RESITA S.A. (UCM) (16/04/2021)

Completare Convocare AGAO 28 (29).04.2021 versiune limba engleza

Patria Bank Obligatiuni 2028 EUR (PBK28E) (16/04/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014